Markku Kanerva käytti heti viikon alussa tehokeinoa Huuhkajien herättelyyn – tähtimaalivahti Lukas Hradecky: "Sitä meidän pitää välttää"

Lukas Hradecky odottaa Liechtenstein kamppailua kuin kuuta nousevaa:"Kaikki haluaa tehdä tästä unohtumattoman viikon" 1:58
Lukas Hradecky haluaa olla tekemässä Huuhkajien kanssa unohtumatonta viikkoa.

Lukas Hradeckyyn kulminoituu paljon Huuhkajien nykyisen joukkueen arvoista ja ilmapiiristä. Hymy ja kevyt huumori sävyttävät maalivahdin suupieliä perjantain Liechtenstein-ottelun alla.

Joukkueen ympärillä on pyörinyt ennennäkemätön mediamylly. Huuhkajat on tällä hetkellä koko kansan huulilla.

– Tiedämme totta kai, että ulkopuolella kuplii ja kuohuu. Sen näkee ja aistii. Ihmiset tulevat lentokoneessakin toivottamaan onnea. Jalkapallon asema ja innostavuus on noussut Suomessakin selkeästi, Hradecky sanoo MTV Urheilulle.

Pelaajat ja päävalmentaja Markku Kanerva ovat painottaneet otteluviikolla tavallista valmistautumista, johon ei ole tehty mitään epätavallisia lisäyksiä.

– Me teemme omat hommamme hyvin. Olemme tutustuneet kenttään ja pallo on juossut hyvään tahtiin. Luulen, että saamme tasaisella alustalla (tekonurmi) luotua syöttöpelillämme maalipaikkoja aikaan.

Valmennusjohto on täsmentänyt pelaajille paperilla heikon vastustajan vahvuudet. Liechtenstein on ottanut kuluvana syksynä karsinnoissa kaksi tasapeliä, ja sen kollektiivinen pelaaminen on kehittynyt. 

– Ovat he vaarallisuutensa todistaneet. Rive (Markku Kanerva) terävöitti nopeasti meidän aisteja heti alkuviikosta näyttämällä ne vaarallisimmat klipit heidän pelaamisestaan.

– Liechtenstein on saanut vaarallisimmat tilanteensa siitä, kun vastustaja on pyörittänyt peliä ja heidän hyökkääjänsä ovat päässeet käsiksi johonkin purkupalloon. Tasapaino on puuttunut ja heidän nopeat hyökkääjät ovat päässeet linjan taakse karkuun. Sitä meidän pitää välttää, emme saa lusmuilla, Hradecky alleviivaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat