Mainos

Markku aikoo pitää orvon Mervi-hirven itsellään – tuttipullottelusta jo luovuttu

Vuosi sitten pelastetusta orvosta Mervi-hirvestä on kasvanut aikuinen. Enää Merville ei tarjoilla ruokaa tuttipullosta, mutta ystävyys hirveä hoitavaan Markku Harjuun on vain syventynyt. Mervi jää todennäköisesti Harjujen perheeseen.

Mervi-hirvi ja Markku Harju ovat ylimmät ystävykset. Ovat olleet siitä saakka, kun viime kesänä seinäjokelainen nuori pari pelasti metsään yksin jääneen avuttoman hirvenvasan metsäretkellään ja toi sen villieläimiä työkseen hoitavalle Harjulle. Harju alkoi kutsua hirvilasta Merviksi.

Mervi ei enää huoli muita kuin Harjun hoitajakseen.

Hirvilapsi on nyt 200 kiloa painava

Harju kertoo, ettei Mervi ole muuttunut vasa-ajoista lainkaan muuten kuin kokonsa puolesta: se on nykyään 200 kiloinen ja 170 senttiä korkea.

– Luonne ei ole muuttunut, Harju kertoo.

– Se on itsepäinen niin kuin naiset yleensä. Ei kuuntele ja tee mitä sanotaan. Mutta on todella kiltti!

Harju selittää, että esimerkiksi hevosia joutuu aina hieman varomaan, etteivät potkaise, mutta Mervin kanssa ei ole mitään pelättävää.

– Kun harjailen ja rapsuttelen sitä, niin ei ole mitään pelkoa, että se potkaisisi tai puskiksi. Jos menemme metsään ja otamme torkut ja se nousee siitä, niin ei tarvitse pelätä, että se astuisi päälle.

Harju kuvailee Mervin tulevan toimeen myös kaikkien muiden eläinten kanssa. Se on siis luonteeltaan itsepäisen lisäksi myös sosiaalinen – ja todella hellyydenkipeä.

– Se tykkää, kun korvia putsataan. Silloin se kellahtaa kyljelleen ja nostaa pään olkapäälle. Se todella nauttii siitä, että sitä pidetään ja hoidetaan.

”Ei Mervistä raaski luopua”

Viime kesänä kerrottiin, että Mervi tuli Harjun ja muiden kanssa usein terassille makoilemaan ja sitä ruokittiin tuttipullosta viidesti päivässä.

Maitoa pian täysikasvuinen Mervi ei kuitenkaan enää juo.

– Vein sille pitkään vähän lämmintä maitoa aamulla. Naisia nauratti, etten pysty lopettamaan imettämistä. Pikku hiljaa se sitten lopetettiin, Harju nauraa.

Merviä ei voi päästää takaisin luontoon, sillä se ei siellä selviäisi. Emo ei ehtinyt opettaa selviytymisen kannalta tärkeitä tietoa esimerkiksi kulkureiteistä ja ruokapaikoista ennen kuin hirvi jäi orvoksi.

Alun perin Mervi oli kuitenkin tarkoitus siirtää Harjun luota Ähtärin eläinpuistoon kasvettuaan. Sellaiset suunnitelmat on kuitenkin jo kuopattu.

– Jos ei mitään erikoista satu, niin Mervi jää meille. Ei siitä raaski luopua. 

MTV tapasi Mervi-hirven huhtikuussa:

1:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.