Lauri Markkaselle 10 pistettä – Bullsin orastava voittoputki katkesi Orlandon vieraana

Lauri Markkasen Chicago Bulls ei onnistunut ottamaan kolmatta perättäistä voittoaan koripallon NBA:ssa. Orlando Magic kaatoi Bullsin kotonaan jouluaatonaaton kamppailussa 103–95.

Kaksi edellistä otteluaan ja kolme edellisistä neljästä voittanut Chicago on ollut joulukuussa nousuvireessä ja olisi voitolla noussut Orlandon ohi kiinni itälohkon viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Bulls ei ole vielä kertaakaan tällä kaudella yltänyt kolmeen perättäiseen voittoon.

Markkasella oli vaisunpuoleinen ilta. Hän teki 10 pistettä ja otti kolme levypalloa. Suomalainen kirjautti myös kaksi syöttöä ja yhden torjunnan. Kolmosia Markkanen upotti kaksi.

Chicagon paras pistemies oli tuttuun tapaan 26 pistettä pussittanut Zach LaVine. Myös Orlandon Terrence Ross teki 26 pistettä.

LaVine ei loistanutkaan lopussa

Bulls aloitti hyvin ja oli johdossa suuren osan ottelun alkupuoliskosta, mutta Orlando meni ohi kolmannella neljänneksellä eikä enää luopunut johtoasemasta. Chicago jäi viimeisellä neljänneksellä vain 14 pisteeseen, mikä on sille koko kauden heikon tulos. Usein loppuminuuteilla loistanut LaVine heitti päätösneljänneksellä 10 kertaa, mutta teki vain neljä pistettä.

Bulls kaatuikin Orlandossa vaisuun heittopeliin. Joukkueen heittoprosentti jäi 39,8:aan. Osansa Chicagon hyydyttämisessä oli myös Orlandon mainiolla puolustuspelillä, jolle Chicagon päävalmentaja Jim Boylen antoi tunnustusta.

Ottelu Orlandossa päätti Chicagon neljän vierasottelun sarjan. NBA jää lyhyelle joulutauolle, ja Bulls palaa tositoimiin lauantaina, jolloin se isännöi Atlanta Hawksia.

Lue myös:

    Uusimmat