Lauri Markkanen nousi vaihtopenkiltä ratkaisurooliin – Chicago Bulls lähestyy jo NBA:n pudotuspeliviivaa!

Lauri Markkasen Chicago Bulls on ottanut toisen perättäisen vierasvoiton koripallon NBA:ssa. Chicago taisteli Detroitissa vakuuttavan 119–107-voiton kotijoukkue Pistonsista.

Edellisessä ottelussa Washingtonissa 31 pistettä rohmunnut Markkanen nakutti tällä kertaa 15 pistettä. Hän nappasi reilun 28 peliminuuttinsa aikana myös seitsemän levypalloa, antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä ja kirjautti kaksi torjuntaa.

Chicagon pistekuningas oli joukkueen ykköstähti Zach LaVine, joka teki 33 pistettä.

–  Hän ei ainoastaan tee koreja, sellaista olisi helppo vartioida. Hän ottaa joukkueen mukaan peliinsä, Kris Dunn kehaisi joukkuetoveriaan LaVinea NBC Sportsin mukaan.

Detroitin tehokkain oli 23 pisteellään Markieff Morris.

Markkasen heittopeli on viime aikoina alkanut kulkea vaikean alkukauden jälkeen. Nyt hänen ottelunsa lähti käyntiin hitaasti, sillä ensimmäisen puoliskon aikana suomalainen istui pitkät pätkät vaihtopenkillä ja kirjautti vain kaksi pistettä ja yhden levypallon. Kolmannella neljänneksellä Markkanen upotti kuitenkin jälleen joukon tärkeitä koreja.

Detroit johti kolmannella neljänneksellä seitsemällä pisteellä, mutta Bulls vääntäytyi edelle ja lähti päätösjaksolle neljän pisteen johdossa. Pistons ylsi viimeisellä neljänneksellä vielä tasoihin, mutta Chicago meni sitten menojaan.

Bulls ylsi vasta toista kertaa tällä kaudella perättäisiin voittoihin. Joukkueen kurssi on kääntynyt joulukuussa parempaan päin, ja Chicago on voittanut nyt neljä edellisistä kuudesta ottelustaan.

Chicago nousi NBA:n itälohkossa Detroitin ohi jo kymmenenneksi lähelle pudotuspeliviivaa. Viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevalla Orlando Magicilla on yhtä monta voittoa, mutta kaksi tappiota vähemmän. Chicago kohtaa seuraavaksi maanantaina juuri Orlandon.

Lue myös:

    Uusimmat