Hirmudonkkia seurasi takaisku – Lauri Markkasen ottelu päättyi nilkkavammaan

Lauri Markkasen Chicago Bulls on kärsinyt kolmannen perättäisen kotitappion koripallon NBA:ssa. Itälohkon kärkijoukkueisiin kuuluva Boston Celtics haki Chicagosta 111–104-voiton.

Markkanen teki 15 pistettä ja otti neljä levypalloa, mutta loukkasi jalkaansa ottelun lopussa. Suomalainen taittoi vasenta nilkkaansa ikävän näköisesti Bostonin Marcus Smartin rikkoessa häntä viimeisellä neljänneksellä.

Markkanen kävi pukuhuoneessa ja palasi vaihtopenkille, muttei enää kentälle. Markkanen pelasi yhteensä 29 minuuttia. Kolmosia hän upotti yhdeksällä yrityksellä kolme.

Ennen kolhuaan Markkanen ehti ravisuttaa koritelinettä painavalla donkkauksella 3. neljänneksellä (video alla). 

Chicagon tehomies oli tuttuun tapaan Zach LaVine, joka nakutti 35 pistettä. LaVine upotti peräti kahdeksan kolmosta. Bostonin paras pistemies oli 28 pistettä tehnyt Jayson Tatum.

Chicago kävi avausneljänneksellä 12 pisteen johdossa, mutta Boston otti ottelun komentoonsa toisella neljänneksellä eikä enää luopunut johtoasemasta.

Bulls ylsi vielä päätösneljänneksellä pieneen kiriin ja kavensi Bostonin 16 pisteen johdon kolmeen pisteeseen, mutta sen lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt.

Chicago hävisi vuodenvaihteen neljän kotiottelun sarjastaan kolme. Näistä vastustajista kaksi, Boston ja Milwaukee Bucks, tosin kuuluvat liigan eliittiin. Milwaukee johtaa itälohkoa ja Boston on toisena. Chicago on kymmenentenä.

Seuraavaksi Bullsilla on edessään kaksi vieraspeliä. 

Lue myös:

    Uusimmat