Mark Thatcher myönsi osallisuutensa kaappausyritykseen

Britannian entisen pääministerin Margaret Thatcherin poika Mark Thatcher on myöntänyt osallisuutensa vallankaappausyritykseen Päiväntasaajan Guineassa.

Eteläafrikkalainen oikeusistuin määräsi Mark Thatcherille neljän vuoden ehdollisen vankeustuomion sekä 380 000:n euron sakot. Thatcherin on kerrottu suostuneen syytettään koskeneeseen sopimukseen välttääkseen vankilaan joutumisen. Thatcher on aiemmin kiistänyt syytteen, jonka mukaan hän oli osallistunut vallankaappausyritykseen viime maaliskuussa.

Thatcher pidätettiin viime elokuussa Kapkaupungissa epäiltynä helikopterin hankkimisesta Päiväntasaajan Guinean oppositiojohtajalle Severo Motolle. Syyttäjänviraston mukaan Moto oli määrä kuljettaa tällä kopterilla Espanjasta Malaboon, kun presidentti Teodoro Obiang Nguema olisi syrjäytetty vallasta.

Thatcher tunnusti oikeudessa tienneensä, että kopterisijoitusta käytettäisiin todennäköisesti palkkasotureiden toimintaan. Hänen asianajajansa ovat toistuvasti korostaneet sitä, että rahat oli tarkoitettu alun perin sairaskuljetuksiin tarkoitetun kopteriyrityksen käynnistämiseen Länsi-Afrikassa.

(MTV3-STT-AFP-DPA) )

Lue myös:

    Uusimmat