Mainos

Marine Le Pen: Europarlamenttiin uusi EU-kriittinen ryhmä – esitellään tänään

Euroopan parlamenttiin tulee uusi EU-kriittinen ryhmä, kertoo Ranskan Kansallinen rintama -puolueen puheenjohtaja Marine Le Pen. 

Hänen mukaansa Kansallisen rintaman ympärille muodostettavan ryhmän nimi on Kansojen ja vapauden Eurooppa. Siihen kuuluu euroedustajia lisäksi ainakin Hollannin vapauspuolueesta, Itävallan vapauspuolueesta, Belgian Vlaams Belangista ja Italian Pohjoisen liitto -puolueesta. 

EU-parlamenttiryhmän muodostamiseen vaaditaan vähintään 25 euroedustajaa, joiden on oltava ainakin seitsemästä EU-maasta. Kansallisesta Rintamasta kerrottiin, että keskusteluja käydään vielä joidenkin muiden puolueiden kanssa. Ryhmän kokoonpano esitellään virallisesti tänään Brysselissä.

Le Pen on yrittänyt muodostaa europarlamenttiin EU- ja maahanmuuttokriittistä ryhmää Kansallisen Rintaman viime vuoden Ranskan eurovaalien voitosta lähtien. 

Kansallinen Rintama ja Hollannin vapauspuolue eivät kuitenkaan aiemmin ole saaneet taakseen tarpeeksi liittolaisia ryhmän perustamiseksi.

Europarlamentissa on jo yksi EU-kriittinen ryhmä. Vapauden ja demokratian Eurooppa -ryhmää johtaa Britannian itsenäisyyspuolueen Ukipin johtaja Nigel Farage.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.