Marin: Mikäli ikäihminen haluaa tavata lapsenlapsensa, voi hän niin tehdä – tätä ei hallitus kuitenkaan voi suosittaa

Katso hallituksen infotilaisuus – näin koronaviruksen kehittymistä ennustetaan 46:54
Katso hallituksen infotilaisuus kokonaisuudessaan videolta!

Ikäihmiset voivat oman harkintansa mukaan tavata lastenlapsiaan, kertoi pääministeri Sanna Marin (sd.) tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa.

Ikäihmisten olosuhteet eristetyissä hoivakodeissa huolettaa, sillä kaikkien ihmisten tavoin hekin tarvitsevat sosiaalisia kontakteja terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Hallitus on antanut ikääntyneille ihmisille suosituksen välttää sosiaalisia kontakteja mahdollisuuksien mukaan, jotta ihmisten vakavilta sairastumisilta ja ylimääräisiltä kuolemilta pystyttäisiin välttyä.

Tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa pääministeri Sanna Marin (sd.) kuitenkin korostaa, että jokainen voi itse harkita ja arvioida, kuinka noudattaa hallituksen antamia suosituksia.

– Mikäli ikääntynyt kokee, että lapsenlapsen tapaaminen on tärkeämpää kuin suojautuminen mahdolliselta altistumiselta virukselle, on näin mahdollista toimia. Hallitus ei sitä kuitenkaan nykyisen tiedon valossa voi suosittaa.

Hoivakotikysymys tärkeä hallitukselle

Marinin mukaan erityistä huolta aiheuttaa viruksen leviäminen hoivayksiköissä. Tämän vuoksi vierailut niissä on toistaiseksi yhä kielletty.

– Etsimme kuitenkin tapoja mahdollistaa sosiaaliset kontaktit myös näissä asuville ihmisille, pääministeri toteaa.

Hallituksen mielestä hoivakotikysymys on erittäin tärkeä, koska kontaktien rajoittamisella on vaikutuksia ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.

Lue myös:

    Uusimmat