Sanna Marin MTV Uutisten lähetyksessä: "Vaalean vihreää valoa" kesän mökkireissuille

5:40
Katso haastattelu kokonaisuudessaan videolta.

Hallitus ilmoitti tänään koronavirusepidemian hillitsemiseksi määrättyjen rajoitteiden osittaisesta höllentämisestä. Tiedotustilaisuus pidettiin vasta illalla pitkällisten neuvottelujen päätteeksi. Pääministeri Sanna Marin (sd.) muistuttaa MTV Uutisten lähetyksessä, että tilanne on edelleen vakava, mutta matkustusta kotimaan sisällä voi harjoittaa varoen.

Hallituksen tiedotustilaisuudessa todettiin usean ministerin suulla, että emme enää elä samassa maailmassa kuin ennen koronaa.

– Uusi normaali on se, että edelleen huolehdimme siitä, että pidämme omasta terveydestämme ja muiden terveydestä huolta. Rajoitamme fyysisiä kontakteja ja huolehdimme hygieniasta hyvin. Myös rajoitustoimenpiteitä tulee edelleen olemaan suosituksina ja määräyksinä, Marin sanoo.

Marinin mukaan epidemiatilannetta seurataan hyvin tarkasti.

– Tarvittaessa katsotaan uuden tiedon valossa, onko tarpeen ottaa uusia rajoitustoimia käyttöön. Olemme taudin armoilla ja tilanne on vakava. Meidän pitää toimia harkitusti ja asteittain.

Matkustelu maailmalla on edelleen hyvin rajattua ja karanteenisuositukset ulkomailta palatessa ovat yhä voimassa. Kotimaassa matkustelua voi kuitenkin jo varovaisesti aloitella.

– Näyttäisin vaalean vihreää valoa sille, että tulevana kesänä voi omalle mökille mennä ihan hyvällä omatunnolla, Marin toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja