Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

14:08
Näin Marin kommentoi koronatilannetta tiedotusvälineille aiemmin tänään.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) olisi kaivannut selvempää viestintää karanteeni- ja testauslinjausten kohdalla.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi tiedotustilaisuudessa maanantaina, että riskimaista Suomeen matkustavat tullaan jatkossa määräämään viranomaispäätöksellä pakkokaranteeniin. Marin kertoi keskiviikkona hallituksen iltakoulun jälkeen toimittajille, että kyse ei ole poliittisesta päätöksestä.

–  Varmasti olisi ollut hyvä, että oltaisiin täsmennetty, että kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan kyse on viranomaispäätöksestä, eli hallitus ei voi päättää että näin toimitaan, Marin sanoi keskiviikon päätteeksi Ylen A-studiossa.

Osa Suomeen riskimaista palanneista matkustajista on testattu ja asetettu karanteeniin paikallisesti. Esimerkiksi Turun kaupunki kertoo asettaneensa Pohjois-Makedonian Skopjesta saapuneita matkustajia tartuntatautilain mukaisesti karanteeniin.

Marinin mukaan ei voi sanoa, että johdonmukaisesti kaikki riskimaista Suomeen palaavat joutuisivat karanteeniin.

– En voi sanoa, että kaikkein kohdalla näin tultaisiin toimimaan. Se on tartuntatautilääkärien ja viranomaisten tehtävä tehdä tämä päätös, eli minä en voi pääministerinä sellaista linjausta tehdä, kuten ei hallituskaan.

Pakkokaranteenista ja -testauksesta on Marinin mukaan linjattu alueellisesti, koska kaikki riskimaista palaavat eivät ole testeihin suostuneet tai noudattaneet hallituksen ohjeistamia omaehtoisia karanteeneja.

– Tällöin viranomaiset ovat lähteneet toimimaan, ja mielestäni on hyvä, että tässä on noudatettu tiukkaa linjaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja