Hallitus neuvotteli koronatoimenpiteistä: Huomenna luvassa päätöksiä uudesta maskisuosituksesta, etätyösuosituksesta ja Suomen rajojen tilanteesta

Hallitus neuvotteli koronatoimenpiteistä: Huomenna luvassa päätöksiä uudesta maskisuosituksesta, etätyösuosituksesta ja Suomen rajojen tilanteesta 11:44
Videolla pääministeri Sanna Marinin haastattelu hallituksen iltakoulun jälkeen.

Hallitus ei aio tehdä poliittista päätöstä ihmisten määräämisestä pakkokaranteeniin. Sen sijaan hallitus tekee huomenna päätöksiä kolmesta uudesta koronatoimenpiteestä.

Hallitus on arvioinut tänään tarvetta toimenpiteille koronavirustilanteesta johtuen, mutta konkreettisia päätöksiä ei ole vielä tänään luvassa. Neuvottelut Säätytalolla Helsingissä jatkuvat huomenna.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo, että huomenna päätetään terveysturvallisuudesta Suomen rajoilla, uudesta maskisuosituksesta sekä etätyösuosituksesta.

Marinin mukaan hallituksen neuvotteluissa puhuttiin myös viime päivinä puhuttaneesta pakkokaranteenilausunnosta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) linjasi maanantaina illalla tiedotustilaisuudessa, että riskimaista Suomeen matkustavat määrättäisiin jatkossa pakkokaranteeniin.

Marinin mukaan hallitus ei tule antamaan poliittista päätöstä tai muuta linjausta ihmisten määräämisestä pakkokaranteeniin tai pakkotesteihin koronatartuntojen selvittämiseksi. Marinin mukaan näistä asioista päättävät viranomaiset, eli tartuntatautilääkärit.

– Olemme nähneet, että viranomaiset ovat ottaneet näitä toimintavaltuuksia käyttöön, koska ihmiset eivät ole noudattaneet omaehtoisia karanteeneja. Tämä on nykylainsäädännön valossa mahdollista. 

Lue myös:

    Uusimmat