"Marilyn Monroen sielu siirtyi siskooni" – lue suomalaisten uskomukset erikoisista päivämääristä

Erikoiset päivämäärät, kuten 11.11.11. tai 12.12.12. saivat monet rynnistämään alttarille, vaihtamaan kihlasormuksia tai päivittämään Facebookia samaisella kellonlyömällä. Monille omat tärkeät päivämäärät ovat myös ikimuistoisia. Mutta uskovatko suomalaiset siihen, että päivämäärissä voisi olla jotain mystiikkaa?

Monet suuntasivat 12.12.2012 alttarille tai kihlautuvat, sillä kyseinen päivämääränivaska on koko komeudessaan ainutlaatuinen – se ei ole ainoastaan helppo muistaa, vaan kenties sen uskottiin tuovan mukanaan onnea. Numerologian mukaan kuitenkin moinen – toistuminen kääntää luvun vaikutuksen vastakkaiseksi.

AVA kysyi myös lukijoiltaan, uskovatko he siihen, että heille tärkeissä päivämäärissä olisi jotain mystiikkaa: tapahtuiko heille aina tiettynä päivämäärä jotain erikoista, tai oliko heille tärkeää, että ikimuistoiset tapahtumat sijoitetaan tietylle päivälle tai kuukaudelle?

Lukijoista 29 prosenttia uskoi, että päivämäärien taakse voi kuin voikin piiloutua pala mystiikkaa – he myös jakoivat tarinansa.

"070707 tuntuu maagiselta"

"Hassua, että tämä osui kohdalle. Siskoni on syntynyt täysin samana päivänä (05.08), kuin mitä Marilyn Monroe kuoli. Hän kaunis, vaalea, uhkea, miesten palvoma, mutta siltikin helposti masentuva, tunneherkkä, itsetuhoinenkin. Hän on ottanut Monroesta itselleen "voimahahmon", hän itsekin kokee jotain sielunsisaruutta tuohon aikansa väärinymmärrettyyn seksisymboliin. Joskus hän vitsailee, että Monroen sielu siirtyi häneen, kun tämä kuoli."

"Menimme naimisiin 7.7.2007. Seitsemän on ollut onnenlukuni pikkutytöstä saakka, ja tiedän että 777 symboloi Pyhää kolminaisuutta, hyvyyttä. Mielestäni oli kaunis ajatus mennä naimisiin tuona erikoisena päivänä ja täytyy myöntää, että vihkisormukseen kaiverettu 070707 on näyttävä ja sen kirjoittaminenkin ylös tuntuu jotenkin.. maagiselta."

"Minulle on hyvin tärkeää, että kaikki päivämäärät, joihin voi itse vaikuttaa, on valittu tarkkaan. Uskon vahvasti numeroiden symboliikkaan ja vältän viimeiseen saakka numeroa 6. Joskus kun menen naimisiin haluan, että hääpäivässäni toistuu sama numero."

"Isäni perheessä on neljä sisarusta, joista kolme on syntynyt samana päivänä. Lisäksi heidän setänsä on syntynyt myös kyseisenä päivänä. Tämä samainen päivä on myös minun syntymäpäiväni, sattumaako?"

"Usein tutustuessani uusiin ihmisiin huomaan, että heillä on sama tai hyvin lähekkäiset syntymäpäivät. Minulle on myös henkilökohtaisista syistä 23.4. hyvin tärkeä päivämäärä. Sama päivä on myös miehelleni erittäin tärkeä henkilökohtaisista syistä. Kyseinen päivä on myös Pyhän Yrjön päivä ja kyseinen suojeluspyhimys tai häneen liitetty symboliikka pompahtelee aika ajoin silmille yllättävissäkin yhteyksissä."

"Minulle yksi menneessä ja nykyisessä seikkaileva numero esiintyy hauskoissa olosuhteissa, ja se on numero 13. Olin 13, kun sain ensimmäisen poikaystävän, aloin seurustella yhden pojan kanssa kuun 3. päivänä ja seuraavan kanssa kuun 10. päivänä (= 13), nykyisen mieheni ja lapseni isän kanssa aloin seurustella 13. päivä. Monia muitakin hassuja yhteen sattumia nykyisessä suhteessamme on menneeseemme nähden mutta tämä päivämääriin liittyen."

"Minulla on aina tietty kellonaika, jolloin katson vahingossa monena päivänä peräkkäin kelloa ja se on esim. 18.18,... näin on käynyt viikkoja peräkkäin."

Lukijoista 28 prosenttia puolestaan oli sitä mieltä, että tietyt päivämäärät vain tuntuivat oikeilta syvällä sisimmissä.

"Uskon että päivämäärissä on mystiikkaa, mutta en pelkästään numeroiden vuoksi. Jonkun tärkeän tapahtuman vuosipäivä tuntuu monesti merkittävältä ja näiden tärkeiden asioiden muisteleminen on hyvästä. Tärkeät päivät ovat aina hyvä syy järjestää aikaa yhdessäololle ja ystävyyden vahvistamiselle. Muutkin syyt ovat kyllä yhtä hyviä."

"Minulla on toive ja tarve siihen, että merkittävät päivä on niin sanotusti sulosointuisia. Haluaisin, että kaikissa juhlapäivissä olisi jokin tasapaino, kaunis vire. Esimerkiksi 6.8. toimii, mutta puolestaan 17.11. ei... Toivon myös salaa, että jos miesystäväni kosii joku päivä, hän sijoittaisi kosintansa päivälle, joka ei ole liian lähellä muita juhlapyhiä (kuten joulua tai juhannusta) ja päivämäärä olisi ulkoasultaan kaunis."

"Jokaisesta päivästä täytyy tehdä ainutlaatuinen ja tärkeä"

AVAn kyselyyn vastanneista lukijoista kuitenkin suurin osa, 43 prosenttia, oli sitä mieltä etteivät päivämäärät kätke itseensä sen suurempia mysteereitä. Onnenpäivä oli se, josta teki itselleen sellaisen.

"Elämässä jokaisesta päivästä täytyy tehdä ainutlaatuinen ja tärkeä, numeroilla ei ole väliä. Päätimme tehdä hääpäivästämme tärkeän meille kahdelle. Sen jälkeen siitä tuli onnenpäivä."

"En ole taikauskoinen. Sellaiseen ei ole järkeviä, tieteellisiä, perusteita. Aika ja sattuma kohtaavat kaikkia, sanotaan raamatussakin Saarnaajan kirjassa."

"En usko että päivämäärissä on mitään mystiikkaa tai taikaa. Enoni ja mieheni parhaan ystävän isä kuolivat molemmat aprillipäivänä – se oli meistä niin huono pila ettemme ole viettäneet mokomaa keppostelupäivää sen jälkeen!"

"Kaikki päivät tulee ja menee, voit itse vaikuttaa oman päiväsi sujumiseen."

Kyselyyn osallistui 395 AVAn lukijaa.


Testaa itsesi:Mikä numero olet?

Lue myös:


AVA / Katri Koskinen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja