Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Marianne päätyi tanssijasta lintuemoksi ja ravintoloitsijaksi – suloiset lintutilan asukkaat munivat myös ravintolan käyttöön

6:08Marianne päätyi tanssijasta lintuemoksi ja ravintoloitsijaksi – suloiset lintutilan asukkaat munivat myös ravintolan käyttöönKatso ylläolevalta videolta, miltä Koskenhengessä ja Lintutila Siltajoen Sirkuksessa näyttää.
Julkaistu 25.07.2021 07:34
Toimittajan kuva

Jonna Hellgren

jonna.hellgren@mtv.fi

Jyväskylässä Vaajakosken rannalla sijaitsee ravintola ja juhlapaikka Koskenhenki, jonka syntytarina ja toiminta eivät ole tavanomaisimmasta päästä.

Kun harrastuksesta tulee ammatti, ei urapolku voi olla kovin tavanomainen.

Marianne Hautsalon, Naissaaren Koskenhengen yrittäjän, ansioluettelo on monipuolinen ja pitkä.

Kaikki alkoi siitä, kun lapsena harrastukseksi valikoitui tanssi.

– Sitten valmistuin tanssijaksi ja tanssinopettajaksi, ja tein sitä ensimmäiset kymmenen vuotta urastani. Kävin myös it-maailmassa ja kovan rahan business-ajatuksissa opettelemassa vähän näitä tekniikoita.

– Sitten minulle tuli kesäkanoja, harrastin kanoja, ja siitä tuli sitten Siltajoen Sirkus ja verkkokaupat ja muut. Valokuvauksesta tuli myös työ, Marianne luettelee.

Viime kesänä naisyrittäjien kanssa paljussa istuessa elämä otti jälleen uuden suunnan.

– Nostin skumppalasin ja sanoin, että seuraavaksi alan harrastamaan skumpanjuomista ja tadaa! Nyt minulla on ravintola, ja pidin viime perjantaina ensimmäisen kuohuviinimaistelun.

Viljelijäreiluutettua hintaa ruuantuottajille

Koskenhengen raaka-aineet tulevat tutuilta viljelijöiltä ja kasvattajilta, valtaosin keskisuomalaisilta tiloilta. Marianne pitää tärkeänä, että he maksavat viljelijäreiluutettua hintaa, jotta myös ruuantuottajan puolia voidaan pitää.

– Se tarkoittaa sitä, että me emme tingi. Päinvastoin olen välillä vähän neuvonutkin tuottajia siitä, minkälaista hintaa he voisivat tuotteistaan pyytää tai miten he voisivat niitä jatkojalostaa ollakseen katteellisempia.

Lintutila Siltajoen Sirkuksen tirehtööri

Marianne omistaa myös Lintutila Siltajoen Sirkuksen, jonka munia käytetään myös Ravintola Koskenhengessä.

Lintutila Siltajoen Sirkuksen muniaKanarodut munivat erivärisiä munia. Pienimmät munat ovat viiriäisen munia.

Tilalta löytyy kuutta eri kanarotua, viiriäisiä ja kahta erilaista rotua ankkoja.

Osa roduista on hyvinkin pitkäikäisiä ja näin ollen lintuihin ehtii myös kiintymään.

– Varsinkin näistä pääkukoista tulee yleensä minulle tärkeitä työkavereita. Jotkut roduista elävät 3–6 vuotta, jotkut 13–16 vuotta. Vähän niin kuin koirissakin, niin on hirveän erityyppisiä rotuja ja eri-ikäisiä.

Hautsalon lähipiiri jäänee jännityksellä odottamaan, minkä harrastuksen nainen seuraavaksi keksii.

Katso ylläolevalta videolta, miltä Koskenhengessä ja Lintutila Siltajoen Sirkuksessa näyttää.

Lisää aiheesta:

Suomalaistuotteita viedään nyt superjahdeille – näitä ruokia ja juomia miljardöörit himoitsevatKun kaikki meni koronan takia mönkään, ravintoloitsijat Marjaana ja Katariina kehittivät potentiaalisen menestysruoan: "Luulen, että herkistyn kaupan hyllyllä"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleMaria perusti leipomon itähelsinkiläisen kerrostalon alakertaan – asiakkaat hehkuttavat: "Ei näin hyviä tuotteita saa mistään Alepasta"Sedu Koskinen 60 vuotta – pieni lapsi tasapainottaa ravintolakeisarin arkea: "Tytär on nyt se elämän tärkein asia"Hesburgerin perustaja parahti koronakurjuudesta – tällainen on Heikki Salmelan tie kokkipojasta miljonääriksi: "En ole antanut missään periksi, paitsi kerran"
MTV Uutiset LiveRavintolatLinnutYrittäjyysJyväskyläKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

MTV Uutiset Live
  • Eilen19:32
    Ukrainan sota

    Mitä ihmettä tapahtui Trumpin ja Putinin Budapestin-tapaamiselle? "Todellista tositeatteria"

  • Eilen12:17
    Sauli Niinistö

    Presidentti Niinistö panttasi "selkeää kantaansa" Natoon liittymisestä – vältteli vastausta viimeiseen asti

  • 19.10.17:39
    Tanssii Tähtien Kanssa

    Tältä näytti Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman punaisella matolla – katso julkkishaastattelut

  • 17.10.16:17
    Liiga

    Karri Kivi puhkesi suitsuttamaan SM-liigasyksyn huippunimeä – "Täydellinen joukkuepelaaja"

  • 16.10.17:02
    Liigaviikko

    Karri Kivi ihmettelee Olli Jokisen ja Janne Pesosen eriäviä lausuntoja – "Ilmeisesti hän oli jo niin kypsä tilanteeseen"