Marianne päätyi tanssijasta lintuemoksi ja ravintoloitsijaksi – suloiset lintutilan asukkaat munivat myös ravintolan käyttöön

Marianne päätyi tanssijasta lintuemoksi ja ravintoloitsijaksi – suloiset lintutilan asukkaat munivat myös ravintolan käyttöön 6:08
Katso ylläolevalta videolta, miltä Koskenhengessä ja Lintutila Siltajoen Sirkuksessa näyttää.

Jyväskylässä Vaajakosken rannalla sijaitsee ravintola ja juhlapaikka Koskenhenki, jonka syntytarina ja toiminta eivät ole tavanomaisimmasta päästä.

Kun harrastuksesta tulee ammatti, ei urapolku voi olla kovin tavanomainen.

Marianne Hautsalon, Naissaaren Koskenhengen yrittäjän, ansioluettelo on monipuolinen ja pitkä.

Kaikki alkoi siitä, kun lapsena harrastukseksi valikoitui tanssi.

– Sitten valmistuin tanssijaksi ja tanssinopettajaksi, ja tein sitä ensimmäiset kymmenen vuotta urastani. Kävin myös it-maailmassa ja kovan rahan business-ajatuksissa opettelemassa vähän näitä tekniikoita.

– Sitten minulle tuli kesäkanoja, harrastin kanoja, ja siitä tuli sitten Siltajoen Sirkus ja verkkokaupat ja muut. Valokuvauksesta tuli myös työ, Marianne luettelee.

Viime kesänä naisyrittäjien kanssa paljussa istuessa elämä otti jälleen uuden suunnan.

– Nostin skumppalasin ja sanoin, että seuraavaksi alan harrastamaan skumpanjuomista ja tadaa! Nyt minulla on ravintola, ja pidin viime perjantaina ensimmäisen kuohuviinimaistelun.

Viljelijäreiluutettua hintaa ruuantuottajille

Koskenhengen raaka-aineet tulevat tutuilta viljelijöiltä ja kasvattajilta, valtaosin keskisuomalaisilta tiloilta. Marianne pitää tärkeänä, että he maksavat viljelijäreiluutettua hintaa, jotta myös ruuantuottajan puolia voidaan pitää.

– Se tarkoittaa sitä, että me emme tingi. Päinvastoin olen välillä vähän neuvonutkin tuottajia siitä, minkälaista hintaa he voisivat tuotteistaan pyytää tai miten he voisivat niitä jatkojalostaa ollakseen katteellisempia.

Lintutila Siltajoen Sirkuksen tirehtööri

Marianne omistaa myös Lintutila Siltajoen Sirkuksen, jonka munia käytetään myös Ravintola Koskenhengessä.

Tilalta löytyy kuutta eri kanarotua, viiriäisiä ja kahta erilaista rotua ankkoja.

Osa roduista on hyvinkin pitkäikäisiä ja näin ollen lintuihin ehtii myös kiintymään.

– Varsinkin näistä pääkukoista tulee yleensä minulle tärkeitä työkavereita. Jotkut roduista elävät 3–6 vuotta, jotkut 13–16 vuotta. Vähän niin kuin koirissakin, niin on hirveän erityyppisiä rotuja ja eri-ikäisiä.

Hautsalon lähipiiri jäänee jännityksellä odottamaan, minkä harrastuksen nainen seuraavaksi keksii.

Katso ylläolevalta videolta, miltä Koskenhengessä ja Lintutila Siltajoen Sirkuksessa näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat