Sedu Koskinen täyttää huomenna perjantaina 2. kesäkuuta pyöreät 60 vuotta. Intohimo yöelämään pitää ravintolakeisarin kiireisenä.
Yli 150 ravintolaa perustanut Sedu Koskinen, 60, ei vaikuta sellaiselta kuusikymppiseltä, joka harkitsisi eläkkeelle jäämistä edes unissaan. Vaikka takana on 28 vuotta yrittäjänä, Koskisella on edelleen uusia ideoita.
– Minulla on ihan lapsesta asti ollut vilkas mielikuvitus, ja sehän se tärkein kyky ravintolakonseptien luomisessa onkin, Koskinen sanoo.
Yrittäminen ravintola-alalla on kuitenkin ajoittain varsin vaativaa.
– Pitää olla sinnikäs ja periksiantamaton. Mutta kun tähdet ovat kohdillaan, ja onnistut löytämään uuden lähestymiskulman ihmisten vapaa-ajan viettoon, se ruokkii intohimoa työtä kohtaan, Koskinen maalailee.
Tyttären syntymä muutti ajatuksia isistä ja äideistä
Tällä hetkellä Koskinen on kesäpäivänviettoalue Hernesaaren Rannan toimitusjohtaja ja toimii konsulttina pörssiyhtiö Restamaxille. Turussa mies omistaa legendaarisen kesäravintola Samppalinnan ja Chic-yökerhon.
Tekemistä piisaa, eikä Koskinen äkkiseltään edes muista, koska lomaili viimeksi. Vapaa-aikaa hän kuitenkin viettää mieluusti pienen tyttärensä seurassa. Koskisesta tuli isä 56-vuotiaana.
– Tytär on se elämän tärkein asia nyt, Koskinen toteaa ja kertoo, miten isyys on muuttanut häntä.
– Saatoin ennen ärsyyntyä lasten touhuista. Nykyään aina kun näen pikkulapsen, alkaa hymyilyttää. Ymmärrän lapsia, äitejä ja isiä, eivätkä lasten tohinat enää haittaa minua.

