Mariannan järkytys: Yksivuotiasta tytärtä haukutaan julmasti syntymämerkin vuoksi – "He kirjaimellisesti kiusaavat vauvaa"

Pienen tyttölapsen äiti on järkyttynyt hänen lapseensa kohdistuneesta vihapuheesta. Monet ilkeät ihmiset povaavat tytölle heikkoa tulevaisuutta – ja vain hänen syntymämerkkinsä vuoksi.

Marianna Bowering, 27, saa kuulla mitä kauhistuttavampia kommentteja 1-vuotiaan tyttärensä, Angelican, ulkonäköön liittyen. Ilkeää ja suorastaan julmaa kommentointia tapahtuu pääasiassa sosiaalisessa mediassa, jossa Marianna jakaa kuvia kauniista ja suloisesta tyttärestään.

Nettikiusaajat ovat muun muassa kysyneet, onko pienen tytön kasvoja kärvennetty paistinpannulla. Joku ilkeilijöistä taas ennusti, ettei Angelica tule koskaan löytämään elämänsä rakkautta ulkonäkönsä vuoksi.

– Mielestäni kaikkein satuttavin kommentti oli se, kun joku sanoi minulle jalkapallopelissä, että hän (Angelica) on virhe. Hän sanoi sen minulle päin naamaa ja käveli pois. Olin järkyttynyt, Marianna muistelee news.com.au-sivustolle. 

– Saan ihmisiltä kommentteja esimerkiksi siitä, että minun ei olisi pitänyt antaa tyttöni leikkiä kiehuvalla vedellä, hän jatkaa haukkujen listaa.

Ei kasvomaalia vaan enkelin suudelma

Tytöllä on syntymästään saakka ollut kasvoissaan isoja tummanpunaisia läikkiä, jotka peittävät hänen kasvoistaan arviolta puolet.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

– Ihmiset kysyvät minulta, miksi hänellä on kasvomaalia naamassaan, ja minun täytyy selittää, että se on itseasiassa syntymämerkki.

Marianna kutsuu tuliluomeksi kutsuttua syntymämerkkiä enkelin suudelmaksi sen muodon vuoksi. Australialaisäidin mielestä punertavat läiskät tekevät hänen suloisesta lapsestaan entistäkin ainutlaatuisemman.

"He kiusaavat vauvaa"

Kommenteista syvästi järkyttynyt äiti pohtiikin, miksei hän voi muiden ihmisten tavoin jakaa kuvia lapsestaan ilman, että hän ja hänen tyttärensä saa haukkuja osakseen.

– He kiusaavat kirjaimellisesti vauvaa. Hän ei ole edes kaksivuotias vielä – tuo on vastenmielistä käytöstä, Marianna kuvailee aikuisten ihmisten järkyttävää toimintaa.

– En aio koskaan piilotella pikkutyttöäni ihmisten sanomisten vuoksi – mielestäni hän on kertakaikkisen upea, perheenäiti vakuuttaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Epäsuorat kehutkin ärsyttävät

Perheenäidin mukaan tarkoituksenmukaisten haukkujen lisäksi ihmiset piilottavat negatiivisen kommenttinsa kehun muotoon – joskus tosin tahtomattaan.

– Minua ärsyttää, kun ihmiset näkevät hänet ja sanovat minulle, että älä ole huolissasi, sillä ”hän on silti kaunis”. Se on epäsuora kehu, Marianna havainnollistaa.

Kuten Angelicasta otetuista kuvista huomaa, syntymämerkki on ehtinyt haalistua reilussa vuodessa paljon.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Monet ovatkin sanoneet, että Angelica pystyy tulevaisuudessa peittämään syntymämerkkinsä helposti esimerkiksi meikin avulla. Marianna on kuitenkin toista mieltä: Miksi hänen tyttärensä pitäisi peittää syntymämerkkinsä?

– Tuntemattomat tulevat luokseni ja kyselevät jatkuvasti kysymyksiä, jotka ovat minusta vähän töykeitä.

Tapauksella on myös valoisa puoli

Angelica on onnekas tyttö: hänet on ainakin toistaiseksi todettu terveeksi tuliluomesta huolimatta. Tuliluomi voi joissain tapauksissa aiheuttaa erilaisia terveysongelmia.

– Käymme säännöllisesti tarkastuksissa, etenkin hänen silmiensä vuoksi, sillä glaukooma voi olla mahdollinen, Marianna kertaa.

Terveyskylän mukaan silmän ympäristössä olevaan tuliluomeen liittyy elinikäinen silmänpaineen nousun ja glaukooman riski, minkä vuoksi silmänpainetta seurataan säännöllisesti jo syntymästä lähtien.

Mikä on tuliluomi?

Terveyskylän mukaan tuliluomi (nevus flammeus) on synnynnäinen hiussuoniepämuodostuma. Terveyskirjasto Duodecimin mukaan se sisältää laajentuneita hiusverisuonia.

Yleisimmin tuliluomi sijaitsee pään ja kaulan alueella. Muutos voi olla harvoissa tapauksissa myös laaja-alaisena vartalolla ja raajoissa.

Kasvojen läiskät vaalentuvat tai häviävät useimmiten muutamassa kuukaudessa tai vuodessa.

Töykeistä kysymyksistä ja ilkeistä kommenteista huolimatta Marianna on iloinen voidessaan lisätä ihmisten tietoisuutta erilaisuudesta.

– Mielestäni on tärkeää auttaa lisäämään ihmisten tietoisuutta sairaudesta samalla, kun asiasta tehdään yhteisöissämme normaali asia, Marianna sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat