Maria Veitola julkaisi tunnelmapaloja Lapin-lomalta ja joutui someraivon kohteeksi – vastaa napakasti seuraajilta tulleeseen palautteeseen

4:25
Maria Veitola saa päivittäin yökyläkutsuja kaiken ikäisiltä – ihmettelee MTV:n haastattelussa, kuinka eräästä paljastuksesta ei noussut isompaa kohua

Kitkerää palautetta lomavideostaan saanut Maria Veitola vastaa Instagram-tilillään saamaansa palautteeseen.

Juontaja ja toimittaja Maria Veitola on lomaillut monien muiden suomalaisten tapaan pohjoisessa nauttimassa talvisista aktiviteeteista. Veitola on julkaissut reissultaan kuvia ja videoita myös Instagramissa, missä hänellä on 169 000 seuraajaa. Hän on kertonut otoksissaan nauttineensa talvisten maisemien lisäksi muun muassa avantouinnista ja koiravaljakkoajelusta.

Loppiaisen jälkeen Veitola julkaisi Instagram-tilillään kuvia valjakkokoirista ja kertoo saaneensa seuraajiltaan kipakkaa palautetta jaettuaan tunnelmia koiravaljakkoajelulta Instagramin Stories-osiossa. Veitola kirjoittaa törmänneensä kysymykseen siitä, miksi hän hehkuttaa ”tällaista epäeettistä toimintaa”.

Hän kertoo pitkässä kirjoituksessaan käyneensä koiravaljakkoajelulla Pyhätunturilla ja suosittelevansa sitä lämpimästi. Veitola kertoo, että ajelun toteutti paikallinen husky- ja semojedifarmi ja kyseessä on alalla pitkään toiminut perheyritys.

– Ihmiset olivat sydämellisiä, rekikoirat ystävällisiä ja luottavaisia. Koirat näyttivät erittäin terveiltä ja hyvinvoivilta. Ne nauttivat selvästi siitä, että ne saivat tehdä työtään eli vetää rekeä, kirjoittaa Veitola.

Hän kertoo kirjoituksessaan, että kyseisessä yrityksessä koirilla on myös puhtaat tarhat, tutut ja turvalliset hoitajat ja että ne saavat riittävästi lepoa työn vastapainoksi. 

– Valitettavasti eläinten hyvinvointi ei ole kaikille huskysafariyrittäjille tärkeää. Se, että rekikoira-alalla toimii tai on toiminut epäeettisiä yrityksiä, ei tarkoita sitä, että koko ala olisi mätä. Ei ole oikein, että hyvin ja vastuullisesti koiransa ja työnsä hoitavat yrittäjät joutuvat kärsimään idioottien tavoista hoitaa hommansa, Veitola muistuttaa kirjoituksessaan.

– Siinä itsessään, että terveet ja hyväkuntoiset rekikoirat vetävät ihmisiä valjakossa, ei ole mitään kyseenalaista. Valjakon vetäminen on huskyille ja muille rekikoiraroduille luontaista, ja siksi suositeltavaa toimintaa, hän jatkaa.

Jos kuva ei näyt, voit katsoa sen myös tästä.

Kirjoituksessaan Veitola muistuttaa myös koronatilanteen kurittavan kovalla kädellä Lapin matkailua, ja että tavallisesti koiravaljakkoajeluista nauttivat ulkomaiset turistit, joita ei kuitenkaan nyt Lapissa ole.

– Husky-yrittäjillä on tosi vaikeaa. Koirista on pidettävä huolta ympäri vuoden, vaikka turisteja, eikä sitä myöten tuloja ole. Huono taloustilanne koituu usein koirien kohtaloksi, kirjoittaa Veitola, joka kannustaa myös muita Lapissa lomailevia ajelulle.

Hän kuitenkin kehottaa tutustumaan ennakkoon yritykseen, jolta elämyksen aikoo hankkia.

– Tarkista, että kaikilla koirilla on lämmin koppi, turvallinen, iso tarha ja sulaa juomavettä. Varmista, että kaikki koirat ovat terveen oloisia. Nyrkkisääntö: mitä vähemmän koiria on, sitä varmemmin niistä huolehditaan hyvin. Tue vain sellaista yrittäjää, joka toimii vastuullisesti ja kohtelee koiriaan ihanasti.

Myös monet Veitolan Instagram-seuraajista ällistyivät siitä, että koiravaljakkoajelu oli aiheuttanut kiukkuisen reaktion.

– Safari on koiran työtä ja hyvin hoidetut koirat rakastavat painaa lumessa yhdessä ja vetää rekeä! Ei ne ole mitään elefanttisafareja!

– Hienoa, että menit ja kävit! Yrittäjillä on tiukkaa nyt ja juuri tämänkaltaisia yrityksiä pitää tukea ja käyttää

– Husky on varmasti onnellisempi koira Lapissa ja kun pääsee vetämään rekeä, kuin seurakoirana kerrostalossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja