Maria Veitola jakaa joka maanantai somessa oivalluksiaan mielenterveydestä: "Tunnistan omat tunteeni"

Maria Veitola on oppinut elämään jo aika hyvin itsensä ja ympäröivän maailman kanssa.

Toimittaja-juontaja Maria Veitola haluaa olla kannustajana ja vertaistukena ihmisille, joilla on haasteita mielenterveyden kanssa. Veitola julkaisi tänään 20. kesäkuuta Instagram-päivityksen, jossa hän kertoo haluavansa aloittaa mielenterveysmaanantain.

– Joka maanantai postaan jotain liittyen mielenterveyteen. Jaan oivalluksia oman polkuni varrelta. Hyväksi havaitsemiani arkisia pikku harjoituksia, joilla voi vahvistaa omia mielenterveystaitoja. Kehittää mielenrauhaa, läsnäoloa ja hyväksyntää. Käytän tunnistetta #mielenterveysmaanantai, jolla voit löytää kootusti kaikki postaukset ja osallistua itsekin, Veitola kirjoitti postauksessaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Veitolalla on ollut elämänsä aikana paljon haasteita mielenterveytensä kanssa, vaikka hän nykyään voikin hyvin.

‒ Se ei tarkoita, että elämä olisi aina helppoa, tai että olisin yhtään vähemmän herkkä, mutta olen oppinut elämään aika hyvin itseni ja ympäröivän maailman kanssa, Veitola kirjoitti.

Veitolan nuoruudessa mielenterveysasioista ei puhuttu mitään, vaan oltiin lähinnä hiljaa ja hävettiin.

– Nykyään mielenterveydestä puhutaan onneksi jo paljon, mutta sitä puhetta ei ole koskaan liikaa. Koronatoimien vaikutukset tuntuvat yhä. Monia pelottaa ja ahdistaa. Ilmastokriisi ja Ukrainan sota eivät luo toiveikasta kuvaa tulevaisuudesta. Lapset ja nuoret voivat tutkimusten mukaan huonosti, mutta niin myös aikuiset, totean, kun katson ympärilleni. Jaksamisen kanssa on haasteita, niin myös aika ajoin minulla, Veitola kertoi Instagramissa.

Veitola on tehnyt paljon töitä itsensä kanssa, ja kertoo omaavansa hyvät mielenterveystaidot. Hän osaa tunnistaa omat tunteensa ja puhua niistä.

– Tunnen rakennuspalikkani. Sen, mistä minut on tehty. Tiedän vahvuuteni, mutta myös haasteeni. Jälkimmäiset kumpuavat menneisyyden traumoista ja omista selviytymismalleistani, joista olen hakenut vaikeissa paikoissa turvaa itselleni haitallisilla tavoilla. Monia juttuja harjoittelen edelleen, Veitola kirjoitti.

Mielenterveysmaanantaihin Veitola toivoo ihmisten osallistuvan jakamalla kokemuksia, kysymyksiä ja toiveita aiheesta Instagramissa. 

Veitola on kyläillyt Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassaan tunnettujen suomalaisten luona jo 7 kauden verran. Ohjelma on katsottavissa maksutta MTV Katsomossa.

Katso alta video Yökylässä Maria Veitola -ohjelman 7. kauden jaksosta 3, jossa Veitola käy kiivasta keskustelua biisin sanoituksista rap-artisti Gettomasan kanssa. 

Gettomassa ja Maria Veitola keskustelevat 3:37

Lue myös:

    Uusimmat