Maria Veitola hakeutui lääkäriin kovien vatsakipujen takia – valtava kasvain löytyi sattumalta: "Kiitos viheliäinen ameeba"

Suosikkijuontaja Maria Veitola kertoo Instagramissa saaneensa jälkitarkastuksessa terveen paperit viisi viikkoa sen jälkeen, kun rintaontelosta poistettiin jättimäinen kasvain.

Juontaja, toimittaja Maria Veitola paljasti lokakuun alkupuolella sosiaalisessa mediassa, että hänen rintaontelostaan poistettiin leikkauksessa jättimäinen kasvain.

Viisi viikkoa leikkauksen jälkeen Veitola jakoi Instagram-seuraajilleen iloiset uutiset:

– Sain eilen jälkitarkastuksessa terveen paperit ja luvan ryhtyä elämään normaalia elämää. Tiedostan, että asiat voisivat olla myös toisin. On ihmeellistä ja tärkeää, että joskus voi parantua, kokonaan, juontaja iloitsi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Veitola kertoo julkaisunsa yhteydessä saaneensa paljon kyselyjä siitä, kuinka rintaontelossa ollut kasvain oireli ja kuinka se havaittiin. Hän kirjoittaa hakeutuneensa lääkäriin ensimmäisen kerran puolitoista vuotta sitten kärsiessään kovista vatsakivuista. 

Juontaja kertoo, että kipuja ryhdyttiin selvittämään perusteellisesti ja hänen suolistostaan löytyi ameeba, joka saattoi olla tuliainen joltain ulkomaanreissuilta. Ameeba häädettiin lääkekuureilla, mutta vatsan tietokonetomografiassa havaittiin epämääräinen löydös kuvan reunassa.

– Sain seuraavaksi lähetteen sydämen ja keuhkojen alueen TT-kuvaukseen. Löydös paljastui huomattavan isoksi, todennäköisesti hyvänlaatuiseksi kasvaimeksi. Tästä on nyt vuosi, Veitola kertoo.

Oireiden osalta vastaus on kyllä ja ei.

– Olin kärsinyt jo kauan ahdistuksesta. Tunteesta, etten saa hengitettyä kunnolla. Kaikki treenaaminen, missä syke nousi ja tarvittiin hapenottokykyä, tökki. Oli huono ja voimaton olo, Veitola kuvailee tuntemuksia, joista oli käynyt useamman juttelemassa myös lääkärin kanssa. 

– Kun veriarvot ja sydänfilmi olivat kunnossa, vointini laitettiin stressin, kuormituksen ja muun sellaisen piikkiin.

Kirjoituksessaan Veitola toteaa, että vain aika näyttää, helpottuvatko kyseiset oireet sen jälkeen, kun kasvain on poissa.

– Mutta sen tunnen jo nyt, että rintakehässäni on paljon uutta keveyttä ja tilaa, ja pystyn hengittämään täysin palkein. Ei ahdista. Kiinnostavaa, mitä tapahtuu kun pääsen taas kunnolla urheilemaan.

Yhteenvetona hän toteaa kuitenkin, että kasvain löytyi sattumalta ja kiittää siitä vatsakipuja aiheuttanutta amebaa. Yksi seikka jäänee kuitenkin ikuiseksi arvoitukseksi.

– Kiitos viheiläinen ameeba. Sitä en saa koskaan tietää, kuinka kauan kasvain on sisälläni ollut, pohtii Veitola ja kiittelee vuolaasti sairaalassa saamastaan hoidosta.

Veitola harmitteli jo aiemmin sosiaalisessa mediassa sitä, että joutui odottamaan leikkausjonossa odotettua pidempään, sillä koronavirustilanne on kuormittanut terveydenhuoltoa. Hän tahtookin tsempata kirjoituksensa lopuksi muita samassa tilanteessa olevia.

– Koronatilanteen venyttämissä leikkaus- ja hoitojonoissa on edelleen tuhansia ihmisiä. Toivon teille paljon voimia, läheisten ja hoitohenkilökunnan myötätuntoa – ja hyvää tuuria.

Yökylässä Maria Veitola torstaisin kello 21 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat