Maria kertoo karun tarinansa MTV:lle: Eli perhehelvetissä 18 vuotta – saattoi joutua hakatuksi lattialle heitettyjen herneiden takia

Lattialle heitetyt pakasteherneet. Näin pieni asia saattoi laukaista tapahtumien ketjun, jonka lopputuloksen Maria tiesi jo ennalta, sillä näin oli käynyt lukuisia kertoja aikaisemmin. Hän tulisi saamaan miehensä nyrkistä.

Maria (nimi muutettu) kertoo karun tarinansa perheväkivallasta illan MTV3:n Rikospaikka-ohjelmassa. Nainen eli väkivaltaisessa suhteessa 18 vuotta.

– Olin silloin aika nuori, kun hänet tapasin. Rakastuin häneen. Hyvin pian suhde meni sellaiseksi, että siinä oli paljon väkivaltaa. Kun on niin alistettuna, lähteminen on vaikeaa.

Väkivalta oli niin henkistä kuin fyysistäkin. Haukkumista, alistamista, huutamista, potkimista ja lyömistä, Maria luettelee. Mies saattoi myös leikata hänen hiuksiaan ja vaatteitaan tai seisottaa asunnon nurkassa alusvaateisillaan.

– Oli myös sellaista seksiä, mihin en olisi siinä tilanteessa halunnut.

Haastattelussa Maria kertoo tapauksen, jossa mies oli heittänyt pakastimesta herneitä lattialle. Mies käski kerätä herneet viidessä sekunnissa tai muuten hän hakkaa Marian.

– On selvää, ettei sellaista määrää voi kerätä viidessä sekunnissa, eli tiesi, mitä tapahtuu. Se antoi tietyllä tavalla hänelle oikeuden käydä väkivaltaiseksi. Koska jos en pystynyt jotain asiaa tekemään tietyssä ajassa, niin hänellä oli oikeus hakata minut, koska se ärsyttää niin paljon.

Vaikka väkivaltaa kesti vuosia, ei Maria lähtenyt suhteesta. Hän ajatteli tilanteen korjaantuvan ja muuttuvan paremmaksi, kun perheeseen syntyi lapsi.

– Ajattelin, että kun lapsi kasvaa, niin väkivalta loppuu, koska ei hän voi lapsen nähden käyttäytyä väkivaltaisesti. Siinä on niin pohjalla ja alistettu, että sitä kuvioita ei näe niin selkeästi kuin ehkä ulkopuolinen sen näkee.

Tapahtumia ei voinut odottaa, vaan ne tulivat Marian mukaan täysin yllättäen. Yksi asia oli kuitenkin varmaa: kun mies joi viinaa, niin silloin Maria tiesi, että jotain tapahtuu.

– Lyömistä oli tosi usein. Rajua väkivaltaa oli usein viikonloppuisin, kun hän joi.

Lopulta väkivallan kierrettä ei katkaissut lapsi, vaan poliisi.

Marian koko tarinan kuulet illan Rikospaikka-ohjelmassa klo 22.40.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja