Maria Guzeninan ensimmäisellä TTK-tanssilla tulee olemaan erityisen tärkeä ja koskettava merkitys: "Hän uskoi, että osaisin tanssia"

Maria Guzeninan ensimmäisellä TTK-tanssilla tulee olemaan todella erityinen merkitys 4:32
Maria Guzeninan ensimmäisellä TTK-tanssilla tulee olemaan todella erityinen merkitys

Maria Guzenina odottaa ja kammoaa eniten tulevaa ensimmäistä tanssiaan Tanssii Tähtien Kanssa -parketilla.

Tanssii Tähtien Kanssa  tulee jälleen ja uudet tähtioppilaat opettajineen pääsevät korkkaamaan suorien lähetysten tanssilattian ensi kertaa sunnuntaina 10. syyskuuta.

TTK-debyyttinsä tekee myös SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina, tanssiopettajanaan Sami Helenius. Guzeninan mukaan hänen lähtötasonsa tanssitunneille on se, että hänellä on kertomansa perusteella "kaksi vasenta jalkaa". 

– Joten aina kun tanssin, se on hauskan näköistä, mutta ei niin positiivisessa mielessä. Olen ihan hyvä hytkymään, semmoinen perus, että joustaa polvista. Ollaan Samin kanssa käyty tämä jo läpi. Sami jalostaa sitten tästä pidemmälle tämän mun taidon, Guzenina kertoo. 

Heleniuksen mukaan Guzeninan vahvuus on ensinnäkin siinä, että tämä on lähtenyt mukaan rohkeasti ja avoimin mielin. 

– Ja toi hytkyminen on kyllä myös hyvä. 

Ensimmäinen tanssi on Guzeninalle se, jota hän odottaa sekä pelkää eniten. Kaksikko tanssii ensimmäisessä lähetyksessä cha cha chan.

– Se on aika räväkkä ensimmäiseksi tanssiksi, ja varmasti haasteellinen. Tulee vaatimaan minulta keskittymistä, että saan sen nappiin. 

– Tiedän jo, kun olen katsonut tätä kyseistä tanssia Youtubesta, olen katsonut miten Samin aiemmat parit ovat sen tanssineet, niin sanoisin melkein, että tämä on vaikein tanssi kaikista. Minulle ainakin. 

Tällä tanssilla on Guzeninalle muutenkin erityinen merkitys, sillä hän tanssii sen ennen kaikkea muistisairaalle äidilleen. Guzeninan mukaan äiti muistaa hänet vielä, mutta vuoden päästä tilanne voi olla eri. 

Vaikka Guzeninan itsensä mukaan hän ei ole kaikista lahjakkain tanssija luontaisesti, on hänen äitinsä kuitenkin aina uskonut tyttärensä taitoihin. 

– Silloin kun olin pieni tyttö, niin hän uskoi, että osaisin tanssia. Hän ei halunnut uskoa, ettei minulla ole rytmitajua. Hän ei myöskään uskonut, etten osaa laulaa, mitä en myöskään hallitse. Nyt toisen näistä toivon, että Samin opastuksella, äitini pystyy hoivakodissa katsomaan TTK:ta ja tuntemaan ylpeyttä siitä, että oli oikeassa. 

Guzeninan lähipiirissä on oltu muutenkin kannustavia hänen TTK-taivaltaan kohtaan. Hänen tanssitaitonsa ovat Guzeninan mukaan aiheuttaneet hilpeyttä lähipiirissä aiemmin.

– Joskus minut on yllätetty kun on ollut kuulokkeet korvilla ja olen imuroidessa tanssinut. Tanssimistani on jopa videoitu salaa, se on aika koomista, se ei ole kurinalaista. Mutta siinä on tunnetta mukana. Niin lupaan sen, että näissä tansseissa, jotka Sami minulle opettaa, tunnetta tulee olemaan mukana. Ja toivon, että vaikken ihan kaikkia askeleita osaa, niin se tunne voi ehkä vähän paikatakin sitä. 

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa su 3.9. klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla nauhoitetulla esittelyjaksolla, jonka jälkeen suorat lähetykset su 10.9. klo 19.30 alkaen.

 
Tanssikupla MTV Katsomossa ma 4.9. alkaen maanantaisin ja perjantaisin. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat