Sointu Borg kertoo, kuinka Topi-veli on suhtautunut siskonsa TTK-taipaleeseen: "Tsemppaa aivan kaikessa, mutta..."

Sointu Borg lupautui TTK-ohjelmaan, sitten iski paniikki: ”Soitin perus itkupuhelun äidilleni” 7:21
Sointu Borg lupautui TTK-ohjelmaan, sitten iski paniikki: "Soitin perus itkupuhelun äidilleni"

Sointu Borg korkkaa pian Tanssii Tähtien Kanssa -parketit tähtiopettajansa Henri Tannerin opastamana. 

Tanssii Tähtien Kanssa  tulee jälleen ja uudet tähtioppilaat opettajineen pääsevät korkkaamaan suorien lähetysten tanssilattian ensi kertaa sunnuntaina 10. syyskuuta.

Ohjelmassa tanssidebyyttinsa tekee myös yrittäjä ja vuoden 2021 Diili-voittaja Sointu Borg, joka on harrastanut lapsena flamencoa. Toisaalta askeleet eivät tässä tanssissa olleet se, mikä ensisijaisesti nuorta Sointu Borgia aikoinaan innosti. 

– Flamencossa on ne semmoiset upeat mekot, niin muahan kiinnosti ne ehkä enemmän kuin se itse tanssi. Mutta se on ehkä semmoinen hauska muisto lapsuudesta, Borg kertoo MTV Uutisille. 

Ensimmäisiä tansseja Borg kertoo odottavansa sekä kauhunsekaisin että innostuksen tuntein. Hän arvioi, että harjoitusten alku tulee olemaan se kaikista vaikein asia. 

– Mua vähän jopa jännittää tanssia Henkan edessä. Siinä menee vähän aikaa, että luopuu tällaisesta itsetietoisuudesta. Tuijottaa peiliä ja katsoo, kun itse tanssii siinä, niin se on jo semmoinen asia, että apua. 

Borgin tähtiopettajana toimii Henri Tanner, joka on itsekin ensimmäistä kertaa opettajana mukana TTK:ssa. Tanner puolestaan pohtii, että ensimmäiseksi tärkeintä tanssisalilla olisi nimenomaan saada Borg luopumaan itsetietoisuudestaan. 

– Ylipäätään pitää aluksi vähän herätellä kroppaa ja tunnistaa, mihin asioihin meidän täytyy panostaa sitten. Lähdetään vähän hahmottelemaan sitä touhua, siitä sitten aika nopeasti koreografiaan kiinni, Tanner kertoo tanssiharjoitusten alusta. 

Viime keväänä myös Sointu Borgin veli Topi Borg tuli koko kansalle tunnetuksi Ylen Kirjolla-sarjan myötä, joka kertoi autismin kirjolla elävistä ihmisistä ja heidän läheisistään. Myös Sointu Borg oli sarjassa merkittävässä roolissa veljensä rinnalla. 

Sointu Borg kertoo Topin olleen siskonsa TTK-taipaleen suhteen hyvin kannustava, mutta toisaalta hänen palautteensa voi olla hyvin tiukkaakin. 

– Topihan tsemppaa aivan kaikessa, mutta juuri tuossa Henkan kanssa puhuttiin, että sieltä tulee myös niin brutaalia arviota ilman mitään sensuuria, että ihan alussa en halua ehkä kuulla Topin palautetta. Mutta jos päästään puoleen väliin, hän voi tulla katsomaan sitten. Ja varmaan tuleekin katsomaan jonkun esityksen, Borg kertoo. 

Tällä hetkellä pikkuveljelle kuuluu siskon mukaan hyvää. Vaikka Kirjolla-sarjasta kasvoi todella suuri ilmiö, ei Topin arki ohjelman myötä juurikaan muuttunut. 

– Häntähän ei kiinnosta julkisuus, hän ei ole somessa. Ja jos joku hänelle tulee jotain sanomaan, niin hän toteaa vaan, että kiitos, ja päivä jatkuu.

– Topi kyllä sanoi, että se Kirjolla-ohjelma oli hänen elämänsä parhaita kokemuksia. Toivottavasti saataisiin nähdä vielä lisää. 

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa su 3.9. klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla nauhoitetulla esittelyjaksolla, jonka jälkeen suorat lähetykset su 10.9. klo 19.30 alkaen.

 
Tanssikupla MTV Katsomossa ma 4.9. alkaen maanantaisin ja perjantaisin. Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat