Mari Valosaari sai yli 2000 euron sähkölaskun: "Eihän tälle voi muuta kuin nauraa"

Mari Valosaari kertoo saaneensa yli 2000 euron sähkölaskun pörssisähkön takia. 

Radiojuontaja Mari Valosaari julkaisi torstaina Instagram-tilillään kuvan kynttilänvalosta. Kynttilät ovat Valosaaren mukaan tulleet tarpeeseen, sillä hänelle oli tipahtanut postiluukusta 2 245,37 euron sähkölasku. Syynä näin suurelle summalle on pörssisähkö, joka yllätti Valosaaren täysin.

Pörssisähkössä sähkön hinta vaihtelee joka tunti sähköpörssin markkinahinnan mukaan. Hintojen vaihteluun vaikuttaa esimerkiksi sääolosuhteet ja sähköntuotannon häiriöt.

– Ärsyttävää tässä on se, että tiesin ettei pörssisähköä kannata ottaa ja luulin ottavani jotain muuta, mutta toisin kävi, Valosaari toteaa MTV Uutisille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Valosaari oli vaihtanut sähköyhtiötä marraskuun lopulla ja joulukuun puolessa välissä sähkölasku marraskuun kolmelta päivältä oli 200 euroa. Tilannetta alettiin selvittämään ja samalla alkoi sähkön säästäminen. Tammikuun puolessa välissä postilaatikosta kolahti reilu 2 000 euron lasku joulukuulta.

– Puoli kuuta saatiin säästettyä, onneksi loppulasku ei ollut tuon kovempi. Säästöä ollaan tehty vähentämällä lattialämmitystä, turhien sähkölaitteiden käyttöä ja takassa sekä saunassa on pidetty puita enemmän. Nyt ollaan päästy pois tästä sopimuksesta, joten ollaan voitu palata normaalin elämään. Hetken aikaa sai kyllä miettiä.

Valosaari kertoo, että normaalistikin sähkölaskut ovat isoja suuren omakotitalon ja hevostallin takia. Joulukuussa Valosaaren hevostallissa oli sattunut vesivahinko, jota jouduttiin kuivattamaan lisäkuivattimilla, jotka veivät sähköä entistä enemmän.

Reilun 2 000 euron sähkölaskun eräpäivä on tammikuun lopussa.

– Katsotaan sitten eräpäivän jälkeen, syödäänkö kynsiä vai mitä tehdään. Onneksi nyt on jonkun verran juontokeikkoja ja radiotyö. Maistuu työt entistä paremmin.

Instagram-päivityksen kommenttikenttä on täyttynyt kauhisteluista sähkölaskun suuruutta kohtaan. Valosaari oli saanut myös kohtalotoveriltaan yksityisviestiä, jossa seuraaja kertoo pörssisähkön tuomasta yllätyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat