Mari tuskaili vuosia Fiatinsa kanssa ja turvautui kesäisin jopa vuokra-autoon – kun totuus "puutteesta" paljastui, oli jo liian myöhäistä

Auton ohjekirjaan tutustumalla voi välttyä vuosien tuskailulta sekä ylimääräiseltä rahanmenolta ja vaivalta. Toisinaan oppi tulee kuitenkin kantapään kautta.

Somerolainen Mari Vasama on tuskaillut autonsa kanssa kesähelteillä jo useamman vuoden ajan. Hän osti auton pikaiseen tarpeeseen edellisen hajottua keskellä talvea kolmisen vuotta sitten, eikä tullut edes ajatelleeksi, etteikö kaikissa autoissa olisi ilmastointia.

Mari kertoo MTV Uutisille, että kesän pidemmille matkoille hän on joutunut joko vuokraamaan tai lainaamaan toisen auton.

– Kun lähdin esimerkiksi kesälomareissulle sukuloimaan Savonlinnaan, niin vuokrasin auton, jossa oli ilmastointi, Mari kertoo.

– Tänä kesänä, kun hain ja vein sukulaisia lentoasemalle, lainasin autoa työkaverilta ja pikkuserkulta. Ei sitä ilman ilmastointia kovin pitkiä matkoja kärsi ajaa, hän jatkaa.

Mitta tuli lopullisesti täyteen tänä kesänä, kun eräänä päivänä auton sähköikkunat eivät suostuneet avautumaan 33 asteen helteessä.

– Meni vähän tunteisiin ja kävin ostamassa uuden ritsan, hän sanoo.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Ilmastointi on yleinen vakiovaruste jo käytetyissäkin autoissa 1:40
Ilmastointi on yleinen vakiovaruste jo vähän vanhemmissakin käytetyissä autoissa. Katso videolta, mitä ilmastoinnin käyttämisestä ja kunnossapidosta tulee tietää.

Uusi ja ilmastoitu auto tilalle

Tärkein kriteeri uudelle autolle oli vähemmän yllättäen ilmastointi.

Punton myymisen Mari antoi kaverinsa tehtäväksi. Pikainen koeajo kuitenkin paljasti autosta yllättävän totuuden.

– Kaveri hetken koeajettuaan soitti, että kuule Mari, kyllä tässä on ilmastointi ja se toimii, hän kertoo Facebookin Ei mennyt niinku Strömsössä -ryhmässä.

– Saatoin kirota vähän, hän sanoo MTV Uutisille.

Mari oli löydöksestä ymmärrettävästi hämmästynyt. Kävi ilmi, että kojelaudassa oleva lumihiutaleen symboli olikin ilmastoinnin kytkin.

Kaikki ovat kiltisti uskoneet kun  olen valitellut ilmastoinnin puutetta, hän toteaa.

Punto meni kaupaksi nopeasti

Vaikka Mari ehtikin jo ostaa "ilmastoimattoman" Puntonsa tilalle toisen auton, ei nuoriso-ohjaajana työskentelevää partioaktiivia harmittanut päätös.

Punton korvannut vetokoukullinen ja neliovinen auto on paljon parempi partio- ja työpajahommissa, hän sanoo.

Kun Punto laitettiin myyntiin, oli kymmenessä minuutissa jo kolme kiinnostunutta. Parissa tunnissa se myytiin.

Ikävä palaute harmittaa

Vaikka valtaosa Marin Facebook-julkaisun alle tulleista kommenteista on positiivisia, ja ihmiset ovat jakaneet runsaasti omia vastaavanlaisia haksahduksiaan, mahtuu joukkoon piikikkäitäkin reaktioita.

– Kummallista, kuinka aggressiivisesti ja ilkeästi ihmiset kommentoivat. Tämmöinen vanha konna sen kyllä kestää, mutta harmittaa lasten ja nuorten puolesta, jotka kohtaavat vastaavaa, Mari harmittelee.

Lue myös:

    Uusimmat