Viivi paljastaa elämänsä noloimman "nainen ratissa" -kokemuksen, josta korjaamon pojat saivat vuoden naurut: "Neiti on hyvä ja ajelee vain nopeusrajoitusten mukaisesti, niin vinkulelukin vaikenee"

Porvoolaisen Viivin automoka naurattaa suositussa Facebook-ryhmässä.

Porvoosta pitkään asunut 32-vuotias yrittäjä Viivi Autio kertoi Facebookin suositussa Ei menny niinku Strömsössä -ryhmässä astetta nolommasta auton huoltokeikasta.

Viivi vei oman autonsa huoltoon ja sai luonnollisesti sijaisauton huoltamolta käyttöön, sillä naisen oli päästävä töihin Porvoosta Helsinkiin. Työmatkalla Viivin kurvatessa moottoritielle syttyi mittaristossa yhtäkkiä varoitusvalo, joka alkoi kaupan päälle piippaamaan.

– Katsoin lämpät, öljymerkit, ynnä muut. Kaikki näytti hyvältä. Kirosin ja kurvasin tien reunaan. Huuto loppui. Odotin hetken ja ajattelin kokeilla varovasti uudestaan. Enhän mie kerennyt kuin kiihdyttää ja eiköhän huuto alkanut taas, Viivi kertoo Facebookissa.

"Voisivat tulla hakemaan tämän vinkuvan pulkan"

Viivi oli jo valmiiksi myöhässä aikataulusta ja matkaa Helsinkiin oli vielä jäljellä. Pinna alkoi kiristyä ja hän päätti ajaa vielä kerran tien sivuun.

– Soitin seuraavaksi korjaamon pojille tiukkaan sävyyn, että voisivat tulla hakemaan tämän vinkuvan pulkan ja tuoda tilalle toimivan.

1:20
Video: Nainen näyttää miehelle, miten taskuparkki tehdään oikein. 

Hetken tuumailun jälkeen ”korjaamon poika” kysyi Viiviltä, mitä varoitusvalon tekstissä itse asiassa sanotaan.

– No se teksti ei näkynyt kunnolla auringonpaisteessa ja liikkui nopeasti oikealta vasemmalle sekä katosi hetkeksi, Viivi kertoo. 

Pian Viivi kuitenkin sai luettua tekstin kokonaan. Siinä luki lyhyesti ja ytimekkäästi ”speed limit” eli nopeusrajoitus. Viivi ei edelleenkään ymmärtänyt, mistä oikein on kyse, kunnes korjaamolta valaistiin asiaa.

– Ohjeet tulivat selkeästi ja ytimekkäästi: "Neiti on hyvä ja ajelee vain nopeusrajoitusten mukaisesti niin vinkulelukin vaikenee."

Varoitusvalo oli siis koko ajan vihjannut siitä, että Viivi ajoi ylinopeutta. Viivi kertoo MTV:lle, että tapahtuneesta on jo pari vuotta aikaa, mutta juttu naurattaa häntä, ja varmasti myös korjaamon poikia edelleen.

– Asuin silloin vielä Porvoossa ja tunnen hyvin Porvoon Autopalvelun pojat. Oli hemmetin noloa, kun jätkät saivat tästä päivän tai jopa vuoden naurut, nykyään Levillä yrittäjänä työskentelevä Viivi kertoo.

Viivin perjantaina Facebookiin jakamasta nolosta tositarinasta on tykännyt tämän jutun julkaisuhetkellä jo lähes 4000 ihmistä. Viivi merkitsi tarinansa Facebookissa hashtagilla "nainen ratissa".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja