Mari Laukkasen surunauhavoitto Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki! Puhe suoraan sydämestä

Vuoden 2017 sykähdyttävimpänä urheiluhetkenä on Urheilugaalassa palkittu Mari Laukkasen maailmancup-kisan voitto surunauhassa kuolleen ampumahiihtovalmentaja Asko Nuutisen muistoksi. 

Ampumahiihtäjä Laukkanen osoitti Holmenkollenissa takaa-ajokisan maaliviivan ylittäessään mustaa surunauhaansa ja sen jälkeen kohti taivasta. Nuutinen oli menehtynyt edellisenä yönä.

– Urheilu on kuin elämä pienoiskoossa. Tässäkin hetkessä oli mukana kaikki tunteet ja värisävyt ja miten moni olikaan elänyt ne minun mukana, Laukkanen kuvaili videolle nauhoitetussa koskettavassa puheessaan.

– Tuo sykähdyttävä ja koskettava hetki on myös inhimillisyyden hetki. Vuosien työn jälkeen minä ylitän vihdoin maaliviivan voittajana, ja meidän ystävä ja valmentaja on nukkunut pois.

Voitto oli Laukkaselle maailmancupissa uran toinen. Hän oli aiemmin samana viikonloppuna voittanut Holmenkollenilla pikakisan.

– Herää ajatus, mitä meistä jää oikeastaan jäljelle, kun numerolaput on riisuttu ja stadionin valot sammuu. Sen jälkeen ei ole enää voittajia. On vain ihminen, minä itse ja itsensä kanssa pärjääminen on elämänsä suurin voitto. 

Lue myös:

    Uusimmat