Mari Laukkanen murtuneena Ylen haastattelussa: "Lähetän terveiset sinne ylös"

5:37

Toiseen voittoonsa ampumahiihdon maailmancupin Holmenkollenin kisoissa kirinyt Mari Laukkanen kertoo ajatelleensa koko takaa-ajokisan ajan viime yönä menehtynyttä ampumavalmentajaa Asko Nuutista.

Nuutinen menehtyi lauantain vastaisena yönä sairaskohtaukseen. Hän ehti nähdä Laukkasen ensimmäisen maailmancupin voiton perjantain sprinttikisassa, mutta takaa-ajokisaan suomalaiset joutuivat lähtemään järkyttynein mielin.

– Se iski vasta kopilla kasvoille, kun kokoonnuimme joukkueen kanssa yhteen. Kisanssa tuntui, että olen hirmu väsynyt, mutta minä ajattelin tänään Askoa koko kisan ajan ja lähetän terveiset sinne ylös, Laukkanen kyynelehti Ylen haastattelussa toisen voittonsa jälkeen.

– Hän on ollut yksi sellainen, joka on uskonut minuun koko uran ajan. Haluan ajatella, että hän sen eilisen jollain tavalla näki ja myös tämän päivän, Laukkanen jatkoi.

Laukkanen sai lohtua siitä, että pystyi kunnioittamaan Nuutisen muistoa ylittämällä maaliviivan ensimmäisenä.

– Sieltä minä sen voiman kaivoin. Kun en pystynyt sitä millään työntämään pois mielestä, niin käytin sitä pelkästään voimavarana, Laukkanen totesi.

– Kovasti voimia perheelle, hän sanoi lopuksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja