Iivo Niskanen kertoi hurjasta kurista, mutta nyt panta löystyi – hauska heitto juhlista: "Tein tilauksen jo kesällä"

Iivo Niskanen sauvoi sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan suomalaistrilleriä 5:33
Iivo Niskanen sauvoi sensaatiomaisesti olympiakultaan! Jari Isometsä kommentoi tuoreeltaan kilpailua.

Iivo Niskanen täytti kahdeksan vuotta mielessään pyörittelemänsä tavoitteen Pekingin olympialaisissa perjantaina.

Niskanen sinkosi itsensä hiihtomaailman huipulle kahdeksan vuotta sitten, kun hän ylsi sensaatiomaisella tavalla neljänneksi 15 kilometrin perinteisen kisassa Sotshissa. 

Tappio pronssisijaan oli tuolloin vain 0,2 sekuntia. Niskanen voitti kyseisen matkan Pekingin olympialaisissa perjantaina, minkä jälkeen hän puhui Sotshin kisan merkityksestä hänen urallaan.  

– Se 0,2 sekunnin tappio ensimmäisestä olympiamitalista on ohjannut aika paljon minun urheilu-uraani. Pystyin nyt voittamaan sen kisan, minkä päätin silloin, että haluan voittaa. Se on ollut sellainen merkittävä asia, minkä takia olen halunnut urheilijana kehittyä, Niskanen kommentoi.

Suomen maastohiihdon ykköstähti sanoi viettäneensä "aivan äärettömän kurinalaista elämää" viimeiset kaksi vuotta saavuttaakseen tavoitteena. Koronapandemia on tuonut tähän oman mausteensa. 

– Kaksi vuotta olen elänyt neljän seinän sisällä, ihan laput silmillä. Täytyy sanoa, että nyt pikkuisen panta löystyy pään ympäriltä. Pystyn olemaan aika helpottunut tällä hetkellä.

Tämä helpotus näkyi kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa, kun Niskaselta kysyttiin, kuinka hän aikoo juhlistaa voittoaan. 

– Tarvitsen ensin kultamitalini seremoniasta. Tein tilauksen jo kesällä, että tarvitsemme samppanjaa Pekingissä 15 kilometrin kisan jälkeen. Saa nähdä, onko heillä sitä, kisoissa aiemmin jo pronssia saavuttanut Niskanen heitti.

Niskanen, hopeamies Aleksandr Bolshunov ja Norjan Johannes Hösflot Kläbo saavat mitalinsa myöhemmin tänään. 

Lue myös:

    Uusimmat