ManUn 100 miljoonan euron tähtihankinta vajosi syvyyksiin, nyt kuin toinen mies – Zlatan: iso syy Jose Mourinhossa

Jalkapallon Englannin Valioliigassa jättiseura Manchester United on ottanut pelkkiä voittoja sen jälkeen, kun United antoi kenkää portugalilaiselle managerille Jose Mourinholle. Yksi ryhtiliikkeen isoin kulmakivi on ollut tähtipelaaja Paul Pogba.

United hankki Pogban takaisin itselleen kesällä 2016, jolloin se pulitti Juventukselle yli 100 miljoonaa euroa.

Tänä syksynä Pogba ui kuitenkin syvissä vesissä. Keskikenttätaituri ei meinannut mahtua kunnolla edes Unitedin avauskokoonpanoon Mourinhon alaisuudessa.

Joulukuun puolessa välissä United antoi kuitenkin Mourinholle potkut. Hänen tilalle asteli Ole-Gunnar Solskjær, jonka alaisuudessa Pogba on ollut kuin uusi mies.

Kesällä Ranskan kanssa maailmanmestaruuden voittanut Pogba on rakennellut tekopaikkoja ja tällännyt maaleja voitosta voittoon marssivan Unitedin riveissä.

Entisen ManU-hyökkääjän Zlatan Ibrahimovicin mukaan Pogba on erityistapaus.

– On olemassa pelaajia, joiden pitää saada temmeltää rauhassa. Heidän pitää saada tuntea olonsa vapaaksi ja niin, että he saavat toteuttaa itseään. Mourinholla on omat taktiikat ja hänellä on oma tyyli, mutta joidenkin pelaajien pitää mennä rajojen yli ja heidän pitää saada olla vapaita. Mielestäni Paul on yksi heistä, Ibrahimovic sanoi ESPN:lle.

Ibrahimovicin mukaan Pogban vaikeudet liittyivät hyvin pitkälti Mourinhoon.

– Paul ei tuntenut oloaan itsevarmaksi hänen alaisuudessa, eikä hän (Mourinho) tuntenut luottoa Pogbaa kohtaan.

– On vaikea suoriutua, kun ei ole itseluottamusta. Silloin ei ole energiaa ja motivaatiota. Jose tunsi ihan samalla tavalla Paulista.

– Näitä sattuu ja nämä ovat joskus osa peliä. Meinaan sitä, että kaikki eivät tule parhaalla mahdollisella tavalla toimeen keskenään ja kaikki eivät onnistu kaikkien kanssa, Ibrahimovic jakoi ajatuksiaan.

Unitedin uusi manageri Solskjær on antanut Pogballe hyvin vapaan roolin, mikä on toiminut enemmän kuin hyvin. Saman on huomannut Ibrahimovic.

– Olemme nähneet iloisen Paulin, paljon vapautuneemman Paulin, joka tekee mitä haluaa. Ja se tuottaa tulosta.

– Kyse on ikään kuin uudesta energiasta ja uudesta verestä, minkä hän on saanut. Hän pelaa nyt niin kuin hän tietää pystyvänsä pelaamaan. Ja tiedämme sen, mitä hän voi olla. Nyt näemme sen, Ibrahimovic mietti. 

Lue myös:

    Uusimmat