Manchester United -käskijä tyrmää mielikuvan dramaattisesta voitosta – puolustaa Cristiano Ronaldoa: "Älä halveksi pelaajia"

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjär sanoi Cristiano Ronaldon vastanneen kritiikkiin, kun portugalilainen ratkaisi Unitedille keskiviikkona 3-2-voiton Atalantasta jalkapallon Mestarien liigassa.

Ronaldon arvo joukkueelle suhteessa hänen palkkaansa on kyseenalaistettu viime aikoina. Kriittiset äänet vaikenivat jälleen toviksi, kun hän nikkasi 81. minuutilla kotijoukkueen voittomaalin. Maali oli tämän kauden kilpailussa Ronaldolle kolmas lohkovaiheen kolmen pelin jälkeen.

Solskjär kohdisti ottelun jälkeen sanansa niille, joiden mielestä Ronaldon työmoraali ei ole kentällä riittävällä tasolla.

– Cristiano on mahtava maalin edessä. Jos joku haluaa kritisoida häntä yrityksestä ja työmoraalista, katsokaa vain peliä ja miten hän juokse ympäriinsä, norjalainen sanoi.

– Olin erittäin, erittäin mielissäni siitä, miten hän johti rivejä, juoksi taskuihin, prässäsi. Halusimme näitä, koska pelasimme kotona.

– Hän oli myös lopussa omalla rangaistusalueella blokkaamassa, puolustamassa ja taistelemassa. Hän teki kaikkea, mitä keskushyökkääjän pitäisi tehdä. Hän johti linjaa, puolusti ja tietenkin – maaleja hän tekee paremmin kuin suurin osa muista, Solskjär lisäsi.

Ronaldo on osunut kaikki kilpailut huomioiden kahdeksassa ottelussa kuudesti palattuaan Manchester Unitediin yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. 

Lauantain Leicester-tappion jälkeen rajua kritiikkiä saanut Solskjär kiitti 0-2-tappioasemasta nousseen joukkueensa esitystä Atalantaa vastaan.

– Pelasimme mielestäni hyvin, he tekivät maalin kuin tyhjästä ja toisen erikoistilanteesta. Joukkue ei kuitenkaan lakannut uskomasta ja jatkoi taistelua.

Norjalaisluotsi torppasi suoralta kädeltä ajatuksen, jonka mukaan pelaajat olisivat osoittaneet pelaavansa hänelle viikonlopun 2-4-tappion jälkeen.

– Älä halveksi pelaajia. He pelaavat Manchester Unitedille, ja he tietävät olevansa maailman onnekkaimpia miehiä. 

– He ovat tänään maailman onnekkaimpia miehiä, sillä he saavat pelata Manchester Unitedille. Miljoonat pojat ja tytöt haaveilevat siitä samasta. 

Lue myös:

    Uusimmat