ManU-hyökkääjältä poikkeuksellisen avointa kritiikkiä City-tappiosta – "Se ei ole oikein"

Manchester Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford kyseenalaisti joukkueensa mentaliteetin tappiollisen paikalliskamppailun jälkeen. Manchester City haki keskiviikko-iltana pelatussa Valioliiga-ottelussa pisteet Old Traffordilta lukemin 2-0.

United on pelannut nyt viimeiset kolme otteluaan tekemättä ainuttakaan maalia.

– Emme pelanneet tänään sillä tavalla, miten Manchester Unitedin kuuluisi. Se ei ole oikein. Vähimmäisvaatimus on antaa kaikkensa logolle, faneille, seuralle sekä itselleen, Rashford tilittää.

– On raskasta, että olemme päätyneet tähän tilanteeseen, jossa olemme nyt. On suuri pettymys, että emme ole enää pystyneet suorittamaan samalla tasolla, miten pelasimme tammikuussa. Tiedämme kyllä, mikä on mennyt vikaan. Mentaliteetti ja tahto tehdä asioita joukkueelle on hukassa. Me pelaajat emme koskaan syytä toisiamme, mutta meidän täytyy olla realisteja keskenämme.

Tappion vuoksi United on Valioliigassa edelleen sijalla kuusi, kolmella pisteellä neljäntenä olevaa Chelseaa perässä. Joukkueet pelaavat vastakkain tulevana sunnuntaina.

– Unohdetaan hetkeksi kärkinelikko ja Mestarien liiga. Meidän täytyy ensin alkaa pelata kuten Manchester Unitedin kuuluu, Rashford vaatii.

ManU:n entinen kapteeni Roy Keane ruoti joukkueen nykytilaa napakasti Sky Sportsille.

– Heidän itseluottamuksensa on todella matalalla ja he kohtasivat todella vahvan Cityn. Kun mietitään Unitedin nykyisiä pelaajia, niin siellä ei vain ole johtavia persoonia tarpeeksi, Keane kertoo.

– Silloin kun minä pelasin Unitedissa, joukkue oli täynnä pelillisiä johtajia. Nykyään heiltä löytyy lahjakkaita pelaajia, mutta kuka heistä veisi joukkueen läpi vaikeiden aikojen. Tähän tilanteeseen ei ole nopeaa korjaustapaa.

Entinen ManU-hyökkääjä Ole Gunnar Solskjär saapui joukkueen päävalmentajaksi joulukuussa, Jose Mourinhon saatua potkut. Norjalaisvalmentaja voitti ensimmäisestä 11 ottelustaan kymmenen. Tahti on kuitenkin nyt hiipunut toden teolla, sillä joukkue on viimeisestä yhdeksästä ottelustaan voittanut vain kaksi.

– Kuherruskuukausi on virallisesti nyt ohi. Tämä työ on varmasti haastavampi, mitä hän aluksi ajatteli. Seuran on nyt seisottava Solskjärin selän takana ja annettava hänen tuoda kesällä joukkueeseen ne pelaajat, kenet hän haluaa, Keane lopettaa.

Lue myös:

    Uusimmat