Mainos

Mäntsälä sulki vedenottamon

Mäntsälässä joudutaan edelleen keittämään juomavesi.

Vettä lasiin

Mäntsälän kunta sulki tänään päävedenottamonsa Ojalan, kun sen kahdesta raakavesikaivosta löytyi koliformibakteereita. Keskustaajaman liki 9000:ta asukasta kehotetaan edelleen keittämään ruoka- ja juomavetensä. Ohje on voimassa ainakin viikonlopun yli.

Sälinkään ja Lukon alue vapautettiin tänään keittokehotuksesta, sillä kunnan kaksi pienempää vedenottamoa ja niiden jakeluverkosto todettiin puhtaiksi. Mäntsälän eteläosaan tulee vettä Tuusulan puolelta, eikä kehotus ole lainkaan koskenut niitä.

Mäntsälä on onnekseen rakentanut kymmenkunta vuotta sitten vesijohdon Hyvinkäälle varmistaakseen lisäveden saannin. Tätä putkea myöten Hyvinkää toimittaa nyt naapurilleen korvaavaa vettä.

- Olemme kiitollisia, että Hyvinkää voi tarjota vettä näin nopeasti, toteaa terveysvalvonnan johtaja Mari Lassila. Hän muistuttaa, että vesi on päivänpolttava asia Mäntsälän kunnan kasvaessa hyvin nopeasti. Lassila olettaa, että Ojalan kaivot ovat saastuneet sateiden vuoksi. Pintavettä on ollut liikkeellä niin runsaasti, ettei se ole ehtinyt puhdistua imeytyessään maan läpi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.