Mainos

Manserockin huippuja piti himmentää elokuvaan

Tamperelainen teatteriohjaaja Riku Suokas on elänyt "Vuotta 85" jo yli kymmenen vuoden ajan eikä vieläkään ole saanut tarpeekseen. Ennätyksellisen yleisömenestyksen saaneen musikaalin jälkeen sama tarina piti saada valkokankaalle. Ensi perjantaina se tulee kaiken kansan nähtäväksi elokuvateattereihin ympäri Suomea.

– Elokuvassa oli pakko säilyttää musikaalista perustarina rakkaudesta ja pettymyksistä sekä tietysti Manserockin musiikki, kertoo Suokas, joka itse oli vasta varhaisteini Tampereella paikallisen rockin kultakaudella.

– Se on epätavallinen ilmiö, että Tampereen kokoisella paikkakunnalla syntyy samaan aikaan niin merkittäviä rock-vaikuttajia. Heidän musiikkinsa on kestänyt aikaa – sitä harrastavat nykynuoret siinä, missä heidän vanhempansakin.

Suokas kertoo, että 80-luvun ajankuvaa takatukkineen ja olkatoppauksineen yritettiin toteuttaa mahdollisimman aitona. Huippuja jouduttiin kuitenkin himmentämään, kun esikriitikot pitivät niitä yliampuvina.

Musikaalina Vuonna 85 rikkoi ennätyksiä: 373 live-esitystä Tampereen työväen teatterissa ja Pyynikin kesäteatterissa, katsojia yhteensä 280 000.

Elokuvalta odotetaan ilmiselvästi ennätyksiä siltäkin. Lanseeraus on Suomen oloissa ennen näkemätön: Tampere-talossa järjestetään kutsuvieraille ennakkonäytös ja sen jälkeen gaalajuhla, jossa soittavat Manserockin tähdet.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.