Juice-elokuva kertoo rikkinäisen parisuhteen tarinan – Juicea näyttelevä Riku Nieminen panosti rooliin neljä vuotta

2:36

Teppo Airaksisen ohjaama Juice-elokuva kertoo tarinan hauskojen sutkausten alla melankolisesta ja rikkinäisestä taiteilijasta, joka yrittää löytää eheyttä elämäänsä taiteen ja ihmissuhteiden kautta.

Hämmentävän paljon esikuvaltaan näyttävä Riku Nieminen on todella hypännyt Juicen nahkoihin: Hän laulaa klassikkohitit itse, lisäksi Nieminen muokkasi painoaan roolin vaatimiin mittoihin.

– Fyysisesti tein niin, että tiputin 68 kiloon nuoren Juicen kuvauksiin ja siitä sitten 12 viikossa nostin painon 94 kiloon, ja se heilahti sitten 96 kiloonkin siinä kuvausperiodin aikana. Söin paljon ja sitten tiivistäen voi sanoa, että silloin kuin vituttaa ja on vilu niin tulee kilot alas, ja sitten kun väsyttää ja etoo niin tulee kilot ylös, Riku Nieminen kertoo elokuvan kutsuvierasensi-illassa Tampereella.

Vaimo, tyttöystävä ja Coitus Int

Elokuvassa keskeisiksi henkilöiksi nousevat Leskisen tyttöystävät ja vaimot yhteen hahmoon tiivistävä Marja sekä Juicen alkuaikojen yhtyeen Coitus intin jäsenet Harri Rinne ja Mikko Alatalo. Alatalo pitää elokuvaa onnistuneena kuvauksena Juicen persoonasta ja 70- ja 80-lukujen Tampereesta.

– Totta kai kaikki oli suurta kokeilemista, ei me itsekään tiedetty kuinka suuri juttu tästä Coitus Intin levystä tulee ja kuinka suuri vaikutus sillä on sitten myöhempiin aikoihin ja lauluntekijöihin. Juice opetti minulle tekstien tekemistä ja minä opetin hänelle kitarasointuja. Kerran hän soitti minulle, että nyt on valmiina laulu nimeltä Per Vers, runoilija, jossa on niitä sinun diminutiivisointuja, ja sinun pitää laulaa se korkealta ja kovaa, Alatalo muistelee huvittuneena.

Kokonaan filmille kuvattu elokuva vie katsojan aikamatkalle 70- ja 80-luvuille: ahtaisiin opiskelija-asuntoihin, baareihin, klubeille ja keikkabusseihin. Ohjaaja Teppo Airaksinen tunnustaa kokeneensa kovia paineita suomenkielisen rock-lyriikan isähahmon kuvaamisessa.

– Hirveät paineet oli, mutta me pyrittiin löytämään se oma näkökulma ja pysymään siinä. Se on tässä ikään kuin rakkauden, parisuhteen, avioliiton kuvaus, joka ei kestä. Kun näkökulma oli löydetty, sitten ei enää jännittänyt niin paljon.

"Ei tätä voi verrata"

Riku Niemiselle Juicen rooli oli kaiken kaikkiaan neljän vuoden työ, tähänastisista ylivoimaisesti rankin.

– Jos muut elokuvaroolit ovat olleet jotain peltoa niin tämä on sitten Mount Everest siinä niiden yläpuolella. Ei tätä voi verrata mihinkään aikaisempaan, Nieminen kuvailee.

Juice-elokuva on ensi-illassa tapaninpäivänä, joissain kaupungeissa jo ennen sitä. 

 Katso: Juice Leskisen viimeiseksi haastatteluksi jäi 45 minuuttia -ohjelmassa nähty haastattelu, joka esitettiin MTV3-kanavalla 4. lokakuuta 2006.

6:45

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja