Mannerheimin salattu rakkaus

Magnus Linderin kuvankaunis täti laittoi marsalkka Mannerheimin pään pyörälle siinä määrin, että tämä lopulta erosi vaimostaan ja lastensa äidistä. Kaksikko ei voimakkaista tunteista huolimatta koskaan saanut virallisesti toisiaan.

Magnus Linder pääsi todistamaan edesmenneen tätinsä Catharina "Kitty" Linderin ja suomalaisen suurmiehen, marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin rakkaustarinaa.

Mannerheim solmi avioliiton Anastasia Arapovan kanssa vuonna 1892, ja heille syntyi kaksi tytärtä. Liitto päätyi vuonna 1919 eroon. Anastasia asui tuolloin Ranskassa. Eron taustalla piili kuitenkin Mannerheimia 20 vuotta nuorempi nainen, jota marsalkka ei voinut vastustaa.

− Hän oli todennäköisesti aivan hulluna Kittyyn. Kitty oli fantastisen kaunis nainen, ja Mannerheimilla oli tunnetusti silmää naiskauneudelle, Linder sanoo.

Linder muistaa, että kaksikko tapasi toisiaan muun muassa Suomessa, Ruotsissa ja muualla Euroopassa. Voimakkaista tunteista huolimatta Mannerheimin ja Kittyn rakkaustarina ei silti johtanut avioliittoon.

− Kysyin aikoinaan tädiltäni, että miksi hän ei mennyt Mannerheimin kanssa naimisiin. "Hänhän on vanha ukko", Kitty tokaisi.

− Kyllä heidän välillään jotain oli, mutta en tiedä, miksi suhteesta ei lopulta tullut mitään pysyvää, Linder tuumaa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja