Mainos

Mannerheimin Aasia-kuvien hinta nousi tuhansiin – huutokauppa tyytyväinen tulokseen

Mannerheimin Aasian-matkaltaan ottamat valokuvat myytiin keskiviikkona huutokaupassa 3000 euron hintaan. Samassa kaupassa ostaja sai itselleen kirjekuoren ja käyntikortin. 

2:07

Kuvat ovat peräisin vuosilta 1906–08, jolloin Mannerheim teki ratsain tiedustelu- ja tutkimusretken Aasiaan. Hän oli tuolloin upseeri Venäjän tsaarin armeijassa. 

Huutokaupan järjestäneen Hagelstam & Co:n intendentti Maria Ekman-Kolari kertoo MTV Uutisille, että huutokaupan lähes kaikki kohteet myytiin ja suurin osa yli lähtöhintojen.

– Suuri kiinnostus huutokauppaa kohtaan kertoo siitä, että militariahuutokaupat ovat tulleet jäädäkseen. Ostajat ja myyjät ovat löytäneet Helsingin ja Hagelstamin huutokaupat, Ekman-Kolari sanoo. 

– Läsnä oli paljon kansainvälisiä keräilijöitä niin idästä, lännestä kun etelästäkin.

Samassa huutokaupassa myytiin myös muun muassa kuvia Mannerheimista. Korkein summa, 1700 euroa, maksettiin valokuvasta, jossa Mannerheim esiintyy venäläisessä univormussa. 

Keskiviikon huutokauppa oli erikoistunut militariaan ja numismatiikkaan eli rahatieteeseen.  

– Eilen Hagelstam & Co:n pääomistajaksi palannut Wenzel Hagelstam on hyvin tyytyväinen kahden päivän huutokaupan erinomaiseen tulokseen ja erityisen ylpeä militariahuutokaupan suuresta suosiosta.

1:03

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.