Mainos

Alvar Aallon huonekalusta kiihkeä kilpailu – ennennäkemätön hintaennätys!

Syyskuisena keskiviikkona päästiin todistamaan historiallista tapausta, kun Alvar Aallon huonekalu huutokaupattiin ennätyshintaan. 

Suomalainen huutokauppatalo Hagelstam & Co järjesti 15. syyskuuta modernin taiteen ja muotoilun huutokaupan, jossa oli esillä lukuisia muotoilun helmiä. Huutokaupan kiinnostavimmaksi nimeksi nousi muotoilijalegenda Alvar Aalto, jonka tuotteet kiinnostivat niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin ostajia.

Huutokaupassa päästiinkin todistamaan myyntiennätystä, kun Alvar Aallon mustalla nahalla päällystetty nojatuoli kaupattiin ennätykselliseen 80 000 euron hintaan. Tämän 1950-luvulla valmistetun tuolin lähtöhinnaksi oli määrätty 1500 euroa, ja tiukan kilpailun jälkeen hinta kohosi lopulta huimiin lukemiin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– On hienoa nähdä, miten pitkäjänteinen työskentelymme maailmanluokan muotoilun parissa tuottaa tulosta, toteaa Hagelstamin johtava intendentti Mikael Schnitt ilahtuneena yrityksen antamassa lehdistötiedotteessa.

Hinta on korkein Aallon huonekalusta koskaan maksettu hinta. 

Myös Toikka ja Sibelius kiinnostivat 

Alvar Aallon lisäksi myös suomalainen lasitaide kiinnosti yleisöä. Arttu Brummerin ainutlaatuinen Finlandia-maljakko, jota on valmistettu vain muutama kappale, vaihtoi omistajaansa 9000 euron hintaan. Maljakko suunniteltiin alunperin 80-vuotislahjaksi Jean Sibeliukselle. Samanlainen maljakko on annettu lahjaksi myös Ranskan entiselle presidentille Charles de Gaullelle.

Huutokauppayleisöä ihastuttivat Oiva Toikan hellyttävät elefantit, ja muotoilijan norsuperhe myyntiinkin kiitettävään 2500 euron hintaan.

Video: Miten sisustus vaikuttaa asunnon arvoon?

Lähde: Hagelstam 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.