Mainos

Mannerheim-elokuva joutui jäihin

Mannerheim-elokuvan tuotanto joudutaan taas panemaan jäihin. Tuotantoyhtiö Solar Films kertoo, että tanskalainen omistaja on kääntänyt rahahanat kiinni. Projektia yritetään kuitenkin vielä jatkaa. Tuottaja Markus Selin ja ohjaaja Renny Harlin ovat kertoneet huonot uutiset satapäiselle tuotantotiimille.

Mannerheim-elokuva on Suomen elokuvahistorian suurin hanke, ja sen budjetti kymmenen miljoonaa euroa. Tuotantotukea Suomen elokuvassäätiöstä se sai 450 000 euroa.

Liberty Productionin tanskalainen emoyhtiö on vetäytynyt elokuvan lisärahoituksesta. Se perustelee ratkaisuaan kansainvälisellä talouskriisillä. Nyt elokuvan tekijät toivovatkin kotimaisten pääomasijoittajien ja isänmaallisten tahojen esiin tuloa rahoituksen loppuun saattamiseksi.

- On sääli jos elokuvan teko lopetetaan juuri ennen kuvausten alkamista. Elokuvan valmistelutöihin on uponnut yli kolme miljoonaa euroa, ja olisi katastrofi, jos kuvaukset jouduttaisiin siirtämään, toteaa elokuvan tuottaja Markus Selin.

Ensi-illan piti olla ensi vuonna

Mannerheim-elokuvan lähtölaukaus ajoittuu vuosituhannen vaihteeseen, jolloin Champion of Liberty -yhdistys ja Solar Films päättivät yhteisvoimin toteuttaa elokuvan. Tavoite asetettiin jo silloin kymmeneen miljoonaan euroon.

Sen jälkeen rahoitusta haettiin vuosia ja ensi-iltasuunnitelmia siirreltiin useaan kertaan. Heikki Vihisen ja Marko Leinon käsikirjoittaman elokuvan nimiiosaan oli kiinnitetty 32-vuotias tamperelainen näyttelijä Mikko Nousiainen, jonka suuri elokuvayleisö muistaa parhaiten pääroolista vuonna 2000 valmistuneessa elokuvassa Levottomat.

Mannerheim-elokuva synnytti myös hakijaryntäyksen elokuva-avustajiksi. Avustajaksi ilmoittautui yli 1 100 innokasta. Pääosa heistä on Pohjois-Karjalasta, jossa elokuvan suuret - useita satoja avustajia vaativat - sotakohtaukset piti kuvata maaliskuussa. Ohjaaja Renny Harlin tutustui talvi-ja jatkosodan kuvauspaikkoihin Joensuun seudulla.

Mannerheim-elokuvan kuvausten alkuun oli kaksi viikkoa ja elokuvan kaavailtu ensi-ilta olisi ollut 15. tammikuuta 2010.

Lue myös:

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.