Manchester Unitedin valmentaja vertaa Ole Gunnar Solskjäriä Sir Alex Fergusoniin: "Se on seuran DNA:ssa"

Manchester Unitedin entinen Valioliiga-pelaaja Michael Carrick  ja nykyinen valmentaja kehuu kauneimmalla mahdollisella tavalla päävalmentaja Ole Gunnar Solskjäriä.

Ole Gunnar Solskjär on tuonut aivan uuden ilmeen Manchester Unitediin se jälkeen, kun hän otti päävalmentajan tehtävät haltuun Jose Mourinholta joulukuussa. Voittojen lisäksi hymyt ovat palanneet pelaajien kasvoille. 

ManU on voittanut 13 viime Valioliigan ottelusta kymmenen norjalaisvalmentajan alaisuudessa. United hävisi ensimmäisen ottelunsa Arsenalia vastaan viime viikonloppuna. Lisäksi ManU on edennyt Mestarien liigan puolivälieriin asti Barcelonaa vastaan.  

Solskjäristä on tullut ykkösvaihtoehto pysyvämmän päävalmentajan pestiin. Carrick sanoo The Timesissä, että Solskjärillä ja Sir Alex Fergusonilla on samoja periaatteita valmennuksessa. 

Carrick tietää mistä puhuu, sillä hän voitti Fergusonin alaisuudessa viisi Valioliigan mestaruutta, Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan. 

– Ole uskoo kovaan työntekoon. Se on seuran tapa, joka on Manchester Unitedin DNA:ssa. Jännittävää, positiivista ja voittavaa otetta, jossa otetaan riskiä. 

– Työetiikka ja nöyryys. Unitedin tapa ei ole ajatella, että olemme parempi kuin sinä. Meidän pitää vain tehdä töitä enemmän. Parhailla ManU:n joukkuella on ollut uskomaton työmoraali. 

Carrick ihastelee edelleen PSG:n voittamista Mestarien liigan pudotuspeleissä. ManU:n kannattajalaulu "Ole's at the wheel" soi joka puolella. Alex Fergusonin ja Eric Cantonan kaltaiset seuralegendat olivat mukana juhlimassa. 

– Kaikki lapsista isoäiteihin pysäyttivät minua kadulla ja sanoivat, että tämä on mahtavaa. 

ManU kohtaa lauantaina kello 21.55 alkavassa FA Cupin puolivälieräpelissä Wolvesin. 

Lue myös:

    Uusimmat