Manchester Unitedin ex-päävalmentaja noudatti Cristiano Ronaldon toivetta – sai silti kuulla kunniansa: "Hän ei ollut iloinen"

Manchester Unitedin entinen päävalmentaja Ole Gunnar Solskjär ei kadu päätöstään hankkia Cristiano Ronaldo, vaikkei siirto päättyikin molempien kannalta ikävästi.

Jalkapallomaailma pidätti hengitystään kesällä 2021, kun Manchester United hankki Cristiano Ronaldon takaisin riveihinsä 12 vuoden tauon jälkeen. Suurta roolia siirron toteutumisessa näytteli tuolloin ManU:n päävalmentajana toiminut Ole Gunnar Solskjär.

Norjalaisluotsin mukaan seurajohto kysyi häneltä mielipidettä, pitäisikö Ronaldo tuoda takaisin Manchesteriin.

– Se oli todella nopea päätös. Me emme ajatelleet, että Cristiano Ronaldo olisi saatavilla. He kysyivät minulta, halusinko yrittää sitä. Vastasin kyllä. Se oli minun päätökseni, Solskjär toteaa The Overlap -podcastissa.

Ronaldon saapuminen pakotti Solskjärin tekemään pieniä viilauksia joukkueensa pelitapaan, jotta se sopisi enemmän Ronaldon kaltaiselle pelaajalle. Solskjär kävi avoimia keskusteluja Ronaldon kanssa tämän peluutuksesta.

– Kun Cristianon kanssa keskusteli, hän halusi pelata kolme peliä neljästä. Hän tajusi, että hänestä on tullut vanhempi. Mutta sitten, kun jätät hänet kerran ulkopuolelle, hän ei ole iloinen. Sitten alkoi levitä kaikenlaisia videoita, Solskjär sanoo.

Solskjär ei saanut toimia kovinkaan pitkään Ronaldon valmentajana, sillä norjalainen jätti tehtävänsä vuoden 2021 marraskuussa. Vuotta myöhemmin myös Cristiano Ronaldon taival ManU:ssa päättyi kohujen saattelemana, kun hän ajautui riitoihin päävalmentajaksi nimetyn Erik ten Hagin kanssa.

Vaikka molempien ManU-saaga päättyikin ikävissä merkeissä, ei Solskjär kadu Ronaldon hankintaa. 

– Se ei toiminut minulle, se ei toiminut Cristianolle, mutta sillä hetkellä se oli oikea päätös, Solskjär painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat