Manchester Cityn supertähden vaiettu lapsuus: Sijaisperhe teki törkeän tempun, yllätyskäänne muutti elämän

Manchester Cityn Kevin De Bruyne kuuluu tätä nykyä jalkapallomaailman suurimpien tähtien kermaan. Belgialainen on noussut nykyiseen asemaansa lapsuuden rankkojen kokemuksien kautta, joista hän oli kuitenkin pitkään vaiennut.

28-vuotiasta De Bruynea on kuvailtu jopa maailman parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Hänen millintarkka syöttötyöskentelynsä ja ensiluokkainen peliälynsä ovat hivelleet jalkapalloyleisön silmiä. De Bruyne loistaa myös monissa tilastoissa: hän on esimerkiksi antanut tällä Valioliiga-kaudella sarjassa ylivoimaisesti eniten avainsyöttöjä ottelua kohden, 3,7. Se on yhden enemmän per peli kuin tilaston seuraavilla. 

Vielä 2010-luvun alkupuolella De Bruyneen kohdistui kuitenkin epäilyjä. Hän ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaa Chelsean pelaavassa kokoonpanossa (2012–14), ja moni oli valmis ajattelemaan, ettei belgialaisesta koskaan tule suurpelaajaa.

Toisin kävi. De Bruyne oli tottunut voittamaan vaikeuksia. Häntä oli marinoitu kovilla kokemuksilla jo lapsuudessa.

De Bruyne kuvailee The Players Tribunen jutussa olleensa lapsena sisäänpäin kääntynyt, hyvin ujo, ja hänellä oli vain vähän kavereita. Hän tunsi kuitenkin olonsa kotoisaksi jalkapallokentillä ja oli lajissa hyvä. 14-vuotiaana hänelle tarjoutui mahdollisuus siirtyä pelaamaan suureen belgialaisseura Genkiin, mutta De Bruynen täytyi sen myötä muuttaa pois kotoaan, kahden tunnin päähän kotikaupungistaan Drongenista.

Kokemuksesta tuli De Bruynen elämässä käänteentekevä. 

"Olet liian vaikea"

Ensimmäisen Genk-vuotensa De Bruyne eli asuntolassa, mutta toiseksi vuodeksi hän muutti kahden muun pelaajan kanssa seuran tuella sijaisperheeseen. De Bruynen mukaan vuosi sujui ongelmitta, ja hän ajatteli kaiken olevan ok. Kesäksi edessä oli paluu kotiin Drongeniin ja De Bruyne hyvästeli sijaisperheen.

– Nähdään tauon jälkeen. Vietä hyvä kesä, De Bruyne kertoo sijaisperheen sanoneen.

Kotiin palattuaan De Bruyne näki kuitenkin äitinsä itkemässä. De Bruyne mietti, oliko joku kuollut.

De Bruyne kysyi äidiltään, mikä on, ja karu asianlaita valkeni. Sijaisperhe ei enää halunnut De Bruynea takaisin. Pelaaja oli aivan hämillään.

– Mitä? Miksi? De Bruyne kyseli äidiltään.

– Sen takia, kuka sinä olet. He sanoivat, että olet liian hiljainen. He eivät pysty olemaan vuorovaikutuksessa kanssasi. He sanoivat, että olet liian vaikea, äiti vastasi.

De Bruyne kuvailee olleensa sokissa. Sijaisperhe ei ollut koskaan sanonut mitään vastaavaa hänelle itselleen. Nyt sijaisperhe oli kuitenkin ilmoittanut De Bruynen vanhemmille ja seuralle, etteivät he halua tätä enää kotiinsa tulevaksi kaudeksi.

"Kiitos"

De Bruyne ei ollut Genkissä suurimpia tähtiä, ja seura näki hänessä ongelman. Genk ei halunnut maksaa De Bruynesta millekään sijaisperheelle seuraavasta kaudesta. Hän oli joutumassa asuntolaan, jonka De Bruyne kertoo olleen suunnattu "ongelmalapsille".

De Bruyne oli ajautumassa syviin vesiin. Sanat sen takia, kuka sinä olet kaikuivat De Bruynen päässä. De Bruyne käänsi ne kuitenkin voimakseen. Hän päätti näyttää kaikille ja treenasi "hulluna".

De Bruyne muistaa yhä hetken, "jona kaikki muuttui". Hän aloitti perjantai-iltana ottelun Genkin kakkosjoukkueen vaihtopenkillä, mutta päästessään toisella jaksolla irti alkoi tapahtua. De Bruyne liekehti täydessä hurmiossa ja mätti viisi maalia. 

Kaksi kuukautta myöhemmin 16-vuotias De Bruyne nostettiin Genkin ykkösjoukkueeseen. Seura halusi jälleen maksaa De Bruynesta sijaisperheelle.

Tuolloin De Bruynen aiempi sijaisperhe ilmestyi yhtäkkiä paikalle. He halusivatkin nyt De Bruynen takaisin. Heidän mukaansa kyse oli vain "suuresta väärinymmärryksestä".

– He olivat kuitenkin satuttaneet minua, joten sanoin: "Ei. Heititte minut roskikseen. Nyt minulla menee hyvin, ja haluatte minut takaisin?"

– Lopulta minun olisi ehkä pitänyt sanoa kiitos. Kokemus oli polttoainetta uralleni.

De Bruyne siirtyi 2014 Chelseasta saksalaiseen Wolfsburgiin ja seuraavana vuonna hän palasi Valioliigaan, nyt Manchester Cityn riveissä. Belgialainen on ollut viime vuodet maailman kirkkaimpia huippuja: Cityn suuri jalokivi, jonka taidoista on seuralle suunnattomasti iloa.

Pelaaja, joka on lujaa tekoa.

Mestarien liigan ottelut C Morella tällä viikolla: 

AikaKeskiviikko 11. maaliskuutaOhjelmatiedot

1. osan tulos

22.00

Liverpool-Atletico Madrid

C More Sport 1/cmore.fi

0-1

22.00

PSG-Dortmund

C More Sport 2/cmore.fi

1-2

Lue myös:

    Uusimmat