Huippujalkapalloilija Jan Vertonghen puhuu ensimmäistä kertaa päävammansa kauaskantoisista seurauksista – "Olin täysi typerys 9 kuukautta"

Benficassa nykyään pelaava huippujalkapalloilija Jan Vertonghen on avautunut belgialaiselle Sporza-sivustolle ensimmäistä kertaa Tottenhamissa kokemansa päävamman seurauksista. 

Belgialaispuolustaja Vertonghen, 33, pelasi valioliigaseura Tottenhamissa 2012–20 ennen kuin siirtyi kuluneena kesänä portugalilaiseen Benficaan kolmevuotisella sopimuksella. Keväällä 2019 hän koki päävamman Mestarien liigan välierissä Ajaxia vastaan päiden yhteentörmäyksessä joukkuekaverinsa Toby Alderweireldin kanssa. Tällä oli Vertonghenin mukaan kauaskantoiset seuraukset.

– Monet ihmiset eivät tiedä tätä, mutta minulla on ollut paljon ongelmia siitä johtuen pitkän aikaa: päänsärkyjä ja huimausta. Tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun sanon siitä. Minun ei olisi pitänyt pelata, ja olin täysi typerys yhdeksän kuukautta. En pystynyt siksi tarjoamaan sitä, mitä olisin halunnut, Vertonghen kertoi Sporzalle.

Vertonghenin tietoon on kantautunut spekulaatioita, joiden mukaan hän olisi ollut ongelmissa Tottenhamin päävalmentajan José Mourinhon kanssa, mikä olisi näkynyt kentällä. Tämä ei ollut kuitenkaan hänen mukaansa totuus. 

– Kaikki luulivat, että olin vihainen Mourinholle, mutta en vain tuona hetkenä pystynyt (parempaan). Minulla oli yhä vuosi sopimusta jäljellä, joten minun oli pelattava. Kun kuitenkin pelasin, pelasin huonosti. Monetkaan ihmiset eivät tienneet tästä, se oli oma valintani, enkä syytä ketään.

– En vain tiennyt, mitä tehdä. Oli peli pelin ja harjoitus harjoituksen perään. Joka kerta oli uusi vaikutus. Sitten tuli lockdown, pystyin lepäämään kaksi kuukautta ja se oli sitten parempi, Vertonghen viittasi koronaviruksen tuomaan taukoon.

Vertonghen jahtaa nyt Benficassa pokaaleja, jotka jäivät haaveeksi kahdeksan vuoden aikana Tottenhamissa. Hän uskoo myös uransa päättyvän "99-prosenttisella varmuudella" Benfican paidassa. 

Lue myös:

    Uusimmat