Toistaako Pep Guardiola saman hämmästyttävän tempun kuin Barcelonassa ja Bayern Münchenissa? "Tämä oli ylivoimaisesti urani vaikein pokaali"

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola kuvailee sunnuntaina varmistunutta kauden 2018-2019 Valioliigan mestaruutta uransa vaikeimmaksi pokaaliksi.

City voitti päätösottelussa vieraskentällä Brightonin lopulta 4-1, samalla kun Liverpool voitti omassa ottelussaan Cardiffin 2-0. Guardiolan ryhmä kruunattiin toisen kerran peräkkäin Valioliigan mestariksi vaivaisen pisteen erolla.

– Voittaaksemme mestaruus meidän täytyi voittaa 14 ottelua putkeen. Tämä oli ylivoimaisesti urani vaikein pokaali, Guardiola sanoi BBC:n mukaan.

Mestaruustaistelun kulminaatiopiste nähtiin tammikuussa, kun seitsemän pisteen erolla sarjaa johtanut Liverpool vieraili Manchester Cityn luona. Mestarien liigan loppuottelussa Tottenhamin kesäkuun alussa kohtaavat punapaidat kärsivät tuossa ottelussa kauden ainoan tappionsa.

Samassa kuussa City hävisi vielä Newcastlelle 1-2, jonka jälkeen he voittivat 14 ottelua peräkkäin kauden loppuun asti. 

Liverpool sijoittui sarjassa toiseksi 97 pisteellä, mikä on englantilaisen jalkapallon historiassa kolmanneksi korkein pistemäärä Cityn 98 ja viime kauden ennätysmäisen 100 pisteen jälkeen.

– Minun on tietenkin onniteltava Liverpoolia, kiitos. Viime vuonna Manchester City asetti standardin. Nyt Liverpool auttoi meitä nostamaan tasoamme entisestään, Guardiola sanoi Guardianille.

– Tavallisesti 100 pisteen kauden jälkeen käyrä osoittaa alaspäin, mutta Liverpool auttoi meitä olemaan tasainen.

Guardiola voitti kolme peräkkäistä mestaruutta ensimmäisen kolmen vuoden aikana Barcelonan päävalmentajana sekä myöhemmin myös Bayern Münchenissa.

48-vuotias espanjalainen yrittää täyttää Manchester Cityn päävalmentajana saman tavoitteen ensi kaudella Valioliigassa. Vain Manchester United on onnistunut tässä aiemmin vuosina 1998-2001 ja 2006-2009.

– Siitä tulee vaikeampaa, mutta olemme myös vahvempia. Kun voitimme kaksi putkeen, uskon, että tulemme ensi kaudella takaisin yrittäen olla niitä, joita nyt olemme, Guardiola sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat