KooKoon ruotsalaistähden jääkylmä päätös kaudelle: ryöväsi pistepörssin voiton ja maalikuninkuuden jatkoaikamaalilla!

Liigan runkosarjan viimeisellä kierroksilla ratkesivat pudotuspeliparien lisäksi myös piste- ja maalipörssien voittajat. Kummankin piikkipaikan kuittasi KooKoon tehohyökkääjä Malte Strömwall, joka oli loppuhetkillä kylmähermoinen.

Piste- ja maalipörssien voittajia saatiin jännittää loppuun asti, sillä Oulun Kärppien Ville Leskinen ja Kouvolan KooKoon Malte Strömwall olivat tasapisteissä 28+27=55 vielä ennen viimeistä kierrosta.

Leskinen nakutti torstaina KalPaa vastaan tehot 1+1 ja oli jo kiinni pistepörssin voitossa. Strömwall laittoi kuitenkin kapuloita rattaisiin iskemällä kaksi maalia Mikkelin Jukureiden vieraana.

Ruotsalaishyökkääjä iski kaksoisvoiton ratkaisevan maalin jatkoajan lopulla ajassa 64.04. Yhteensä 52 runkosarjaottelun tehot olivat siis 30+28.

Strömwall ja Leskinen ovat pistepörssissä tasoissa, mutta KooKoo-hyökkääjä vie voiton suuremman maalimäärän ansiosta.

Pudotuspelien ulkopuolelle jääneen joukkueen pelaaja ei ole voittanut maalipörssiä kertaakaan 2000-luvulla. Edellisen kerran maalikuninkuus meni ulkomaalaispelaajalle vuonna 2012, jolloin tittelin nappasi Ryan Lasch.

Tehokkain puolustaja oli Lahden Pelicansin Oliwer Kaski, jonka lavasta lähti 59 ottelussa 19 maalia. Puolustaja syötti 32 osumaa.

Tulokkaista eniten tehoja nakutti Kärppien Aleksi Heponiemi, joka iski 50 peliin 16 maalia ja 30 syöttöä. Maalinnälkäisin tulokas oli Kaapo Kakko, joka viimeisteli 45 ottelussa 22 osumaa syötti 15 maalia. 

Kakko rikkoi torstaina myös Liigan alle 18-vuotiaiden pelaajien maaliennätyksen. Aikaisempi ennätys (21) oli Alexander Barkovin nimissä. 

Liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros käynnistyy lauantaina 16. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat