Malesiassa naisia käskettiin lopettamaan nalkuttaminen ja meikkaamaan myös ollessaan eristyksissä kotona: "Entä miehen vastuu?"

Malesiassa naisille jaettiin tökerötä ohjeita siitä, miten kotona "kannattaa käyttäytyä". – Naiset ovat ihmisiä, eivät objekteja tai hyödykkeitä, ohjeita kritisoinut järjestö totesi.

Malesian hallitukselle sataa kritiikkiä omituisten koronavirusristys-ohjeiden vuoksi – niillä kun ei ole koronaviruksen kanssa mitään tekemistä. Ohjeissa kerrotaan, miten "ongelmatilanteita kotona" voi välttää, kertoo Yahoo.

Kritiikkiä tulisi antaa "sarjakuvamaisella äänellä" ja hihittäen

Oudot ohjeet on suunnattu yksinomaan naisille. Niiden mukaan naisten tulee olla viljelemättä sarkasmia kotona, eikä heidän tule "nalkuttaa" miehelleen; esimerkiksi kritiikki pitäisi kotona esittää iloisesti, "sarjakuvamaisella äänellä" ja hihittäen.

Naisia myös ohjeistettiin pukeutumaan kauniisti ja meikkaamaan, vaikka he ovat vain kotona. Independentin mukaan ohjeissa kotonapysymisvaatimusta kuvattiin sanalla "loma" ja sen kerrottiin olevan "vaikeaa äideille, koska heidän keskittymisensä katoaa usein".

Miehille ei annettu vastaavia ohjeita.

Kuvia ohjeista kiersi netissä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Entä miehen vastuu?"

Naisille ohjeita jakelevat julisteet saivat aikaan välittömän kritiikin aallon. Kriitikoiden mukaan ongelmat kotona eivät ole naisen syy, ja esimerkiksi väkivaltaa tapahtuu, koska mies on väkivaltainen – se ei koskaan ole naisen syy.

– Ne (ohjeet) lähettävät viestiä, että on naisen vastuulla muuttaa omaa käytöstään, jotta konfliktilta kotona vältytään, naisapuorganisaation edustaja Tan Heang-Lee toteaa.

– Entä miehen vastuu? Jos riitoja tai jopa väkivaltaa tapahtuu, vihjailevatko nämä ohjeistukset, että se on naisen vika?

"Lopettakaa nämä seksistiset viestit"

Naisjärjestö All Women’s Action Society totesi, että naisilla on koronavirusaikana muutenkin tarpeeksi paineita.

– Naiset ovat ihmisiä, eivät objekteja tai hyödykkeitä, järjestö totesi.

– Lopettakaa nämä seksistiset viestit ja keskittykää lähisuhdeväkivallasta selviytyviin, joille tämä aika on suuri riski.

Independentin mukaan ainakin nalkutusohjeita antanut kuva katosi hallituksen some-kanavista.

Parikymppiset pitivät"koronabileet"Yhdysvalloissa – nyt osanottajalla korona 0:48
Parikymppiset pitivät "koronabileet" ja nyt yhdellä heistä on korona.

Lue myös:

    Uusimmat