Maksaisitko perus-Skodan vakuutuksista 626 vai 1 315 euroa? Kuluttaja-lehden vertailussa yksi yhtiö oli ylitse muiden

Kahdeksan eri vakuutusyhtiön liikenne- ja kaskovakuutuksia vertaillut Kuluttaja-lehti huomauttaa, että autovakuutuksensa kilpailuttava kuluttaja voi säästää vuodessa satoja euroja.

Kuluttaja-lehti kertoo, ettei autovakuutustenkaan vertailu ole aivan yksinkertaista, sillä eroja on hintojen lisäksi myös esimerkiksi bonusten ehdoissa, kaskon kattavuudessa ja omavastuissa.

Pohjana käytettiin vuonna 2019 tehtyä edellistä vertailua, ja mukaan valitut vakuutusyhtiöt sekä niiden tuotteet olivat samoja kuin edellisellä kerralla.

Vertailu paljasti, että kolmessa vuodessa on tapahtunut muutoksia sekä hinnoissa että kärjen järjestyksessä.

If vei voiton

Kuluttaja-lehden vertailun kärkisijan vei tällä kertaa If, joka pärjäsi mainiosti niin hintojensa, bonustensa kuin kaskonsa kattavuudenkin osalta. Sen sijaan oikeusturvansa ehdoista se sai vertailun huonoimmat pisteet.

Kärkikolmikon täydensivät Turva ja Pohjola Vakuutus.

Kuluttaja-lehti muistuttaa, että kisa oli tasaväkinen, ja 65–74 pisteen haarukka osoittaa, että kaikki vertailussa mukana olleet tuotteet ovat sinänsä hyviä vaihtoehtoja.

Kuluttaja-lehden vertailun tulokset

  1. If (Täyskasko)
  2. Turva (Turvakasko)
  3. OP (Superkasko)
  4. LähiTapiola (Laaja kasko)
  5. Fennia (Laaja)
  6. Säästöpankki (L-kasko)
  7. Pohjantähti (Kasko)
  8. POP Vakuutus (L-kasko)

Kovia hintaeroja

Vertailu paljasti, että hintaero halvimman ja kalleimman keskihinnan välillä oli 271 euroa vuodessa, kun hinnassa huomioitiin ensimmäisen vuoden alennus, mikäli sellainen oli saatavilla. Ilman alennusta hintaero venähti peräti 336 euroon.

Testin kallein oli ensimmäisen vuoden alennuksen kanssa LähiTapiola, kun taas ilman alennusta hintavin oli Pohjantähti.

Koko vertailun keskiarvohinta liikennevakuutukselle ja kaskolle ensimmäisen vuoden alennuksella oli 716 euroa ja ilman alennusta 755 euroa. Vuoden 2019 vertailussa vastaavat keskihinnat olivat 740 ja 770 euroa, joten keskihinnat ovat hieman laskeneet.

Vertailussa käytettiin kuutta esimerkkiasiakasta, koska autovakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa autoilijan ikä, kotipaikka ja vakuutus- ja vahinkohistoria sekä se, millaiselle ja minkä ikäiselle autolle vakuutusta ollaan ottamassa.

Esimerkiksi Pohjantähti antoi Helsingissä asuvan 40-vuotiaan miehen vuoden 2016 Skoda Octavian vakuutuksille ilman ensimmäisen vuoden alennusta hinnaksi 1 315 euroa. Asiakkaalla oli viimeisen viiden vuoden aikana yksi liikennevahinko. Vertailun halvimmassa vakuutusyhtiössä Ifissä hinta olisi ollut 626 euroa.

Mikään yhtiö ei kuitenkaan ollut muita edullisempi kaikkien esimerkkiasiakkaiden kohdalla.

Suomalaiset huijaavat vakuutusyhtiöitä mitä mielikuvituksellisimmin keinoin – yleisin vakuutuspetos kautta aikain pitää pintansa vuodesta toiseen 5:39
KATSO MYÖS: Suomalaiset huijaavat vakuutusyhtiöitä mitä mielikuvituksellisimmin keinoin. Yleisin vakutuspetos kautta aikain pitää pintansa vuodesta toiseen.

Lähde: Kuluttaja

Lue myös:

    Uusimmat