Majoittuivatko muurahaiset väärään paikkaan? Näin hankkiudut eroon pesästä

Muurahaisten torjumiseen on olemassa monia kikkoja. 

Jos muurahaispesä ilmestyy häiritsevään paikkaan, kuten kasvihuoneeseen tai talon vierustalle, siitä voi hankkiutua eroon yksinkertaisesti siirtämällä pesän lapion avulla. Joskus siirto ei kuitenkaan riitä, vaan muurahaiset palaavat vanhaan osoitteeseensa. Silloin on aika kokeilla muita keinoja. 

Muurahaisten torjumiseen on olemassa erilaisia torjunta-aineita. Muista, että niitä saa käyttää vain aktiiviseen pesään. Tuotteiden käyttöohjeita täytyy aina noudattaa tarkasti. Esimerkiksi syöttirakeita voi yleensä käyttää ulkotiloissa, mutta rakeiden levitys on uusittava aina sateiden jälkeen. Muurahaisia voi torjua myös tarkoitukseen laadituilla sirotteilla.

Jos muurahaiset ovat tunkeutuneet sisälle ja niiden kulkureitti löytyy, saattaa joskus pelkkä suolan tai etikan ripottelu poluille riittää katkaisemaan niiden kulkuväylän. Sokerimuurahaisia voi myös yrittää houkutella makeaan liemeen, kuten mehuun.

Vanhan kansan tapoihin kuului torjua muurahaisia asuinrakennuksien vierestä vedellä. Kiehuvaan tai lämpimään veteen sekoitettiin saippuaa tai suolaa ja sitä kaadettiin muurahaispesään. Osa pesästä voi kuitenkin sijaita maan alla, jolloin vesi ei välttämättä tuhoa pesää.

Toinen käytetty kikka oli rautakangen iskeminen muurahaispesään loppusyksystä ennen pakkasten saapumista. Rautakangen tarkoitus oli johtaa kylmyyttä pesään. 

Lähteet: siivous.info, hyönteismaailma.fi, kauppila.fi

Lue myös:

    Uusimmat