Mainos

Mailat katosivat kentältä perheen luistellessa – Varkauksia jopa päivittäin: ”luistimet ovat kuumaa kamaa”

Helsinkiläisperheen luisteluretki päättyi ikävästi, kun perheen poikien jääkiekkomailat vietiin.

Mailat makasivat kentän laidalla tunnin verran, kun perhe luisteli ilman niitä.  

Perheen äiti kirjoitti MTV Uutisille näin:

Menimme lasten kanssa Helsingissä Brahenkentälle, ja jätimme noin tunniksi jääkiekkomailat ulos kentän laidalle, kun kentällä tehtiin kunnostustöitä. Takaisin palatessamme uudenkarheat mailat (2 kpl) oli viety. 

MTV Uutisten soitto liikuntavirastoon paljasti, että ongelmaa ei ilmene vain pääkaupunkiseudulla vaan ilmiö on maanlaajuinen.

Helsingin kaupungin liikuntaviraston kenttäpäällikkö Jyrki Inkinen myöntää, että Helsingissä on joissakin paikoissa isompi varkausriski. Mutta hän ei suostu kuitenkaan yksilöimään luistelukenttiä, missä varkaat vierailevat muita tiuhempaan.

– Olen 40 vuotta työn ja harrastuksen kautta liikkunut niin sisä- kuin ulkoliikuntapaikoilla pääkaupunkiseudulla ja maakunnissa ja tätä taustaa vasten voin sanoa ongelman olevan maanlaajuinen. Sitä esiintyy joskus viikottain ja joskus jopa päivittäin, harmittelee Inkinen.

Luistimet kuumaa kamaa

Inkisen mukaan varastettuja tavaroita myydään kirpputoreilla.

– Olen ollut mukana muutamissa poliisitutkinnoissa, joissa kirpputoreilta on löytynyt kokonainen pöytä varastettua tavaraa. Näin talven ensimmäisinä kuukausina luistimet ovat kuumaa kamaa, mikä ei ole ihme, sillä esimerkiksi Bauerin harrastajaluistinten ja mailojen hinta kieppuu jo 250 euron tienoilla, lisää Inkinen.

Inkisen mukaan tutkinnoissa on paljastunut, että varkauksia tekevät päihdeongelmaiset, mutta tilaus tekee varkaan kenestä tahansa.

– Meillä on luistinkentillä valvontakamerat, joiden avulla kenttähenkilökunta voi valvoa yleisiä tiloja kuten käytäviä, pukuhuoneita ja auloja. Säilytämme nauhoja parisen viikkoa. Poliisi saa nauhat nähtäväkseen rikostutkinnoissa, joissa rikosilmoitus on tehty, muistuttaa Inkinen varkauden uhreja.

Toinenkin varkaustapaus samana päivänä

Helsinkiläisperheen äiti kertoo, että perhe meni myöhemmin illalla luistelemaan toiselle luistinradalle Helsingin Käpylään, jossa valvontakameroista näkyi selkeästi päivän tuorein varkaus.

– Siellä vahtimestari kertoi, että samana aamuna oli yhdeltä mieheltä viety takki, kengät ja kassi, sillä aikaa kun mies oli luistelemassa. Vartijan mukaan tapahtumasta oli valvontakameran kuvaa, ja siinä näkyy selvästi,  kuinka varas vetää takin päälleen ovella. Kuulemma varas oli kentällä säännöllisesti käyvä henkilö, ihmettelee perheen äiti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.