Mainos

Maataloustuesta sopu Brysselissä

Etelä-Suomen maatalouden erityistuen jatkamisesta on löytynyt poliittinen sopu. Maatalousministeri Kalevi Hemilä ja maatalouskomissaari Franz Fischler sopivat tänään Brysselissä, että kotieläintuotannon ja puutarhatuotannon tuet jatkuvat seitsemän vuotta. Tukien loppumisen uhka ehti jo kuohuttaa suomalaisten viljelijöiden mieltä.

Pelto

Maatalousministeri Kalevi Hemilä ja maatalouskomissaari Franz Fischler sopivat tänään niin sanotun Artikla 141:n mukaisten erityistukien jatkamisesta suunnitelleen nykyisellä tasolla seuraavien 7 vuoden ajan. Hemilä kertoi, että molemmat joutuivat tekemään joitakin myönnytyksiä, mutta ei paljastanut vielä yksityiskohtia.

Sopimus on hyväksyttävä vielä sekä komissiossa että Suomen hallituksessa, jonne se voi tulla jo huomenna. Tukipaketti on noin miljardi markkaa vuodessa, se koskee noin 15 000 maatilaa.

Merja Sundströmin raportissa Seitsemän Uutisissa kuulet, miten tärkeä maataloustukipäätös oikein oli.
(Kesto 1 43 )

Maatalous-sai-EU-tukensa-071299

Maataloustuottajien puheenjohtaja Esa Härmälä arvostelee sopimusta (Kesto 0 50 ) ja sanoo hallituksen antaneen periksi komissiolle. Härmälän mukaan sopimus leikkaa tukea paljon enemmän kuin hallituksen tavoitteena ollut prosentti vuodessa. Myöskään tuen jatkumisesta ei Härmälän mukaan ole mitään takeita.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.