Maastopyöräily ei ole pelkästään miesten laji – metsissä polkee yhä enemmän myös "tätipyöräilijöitä"

Maastopyöräily metsässä kasvattaa suosiota – myös "tätipyöräilijöiden keskuudessa" 8:35
Niina Backman kävi testaamassa harrastaja Minttu Perttulan johdolla uutta maastopyöräilyreittiä ja selvitti, millaisia varusteita maastopyöräilyä varten tarvitaan.

Maastopyöräilyn pariin löytää yhä useammin naisia ja varttuneita harrastajia ja alkuun voi päästä vaikka keskellä kaupunkia.

Helsingin keskuspuistoon, tarkemmin sanottuna Pirkkolaan on valmistunut kaupungin ensimmäinen varta vasten maastopyöräilijöille tehty reitti.

Maastopyöräily onkin kasvattanut selkeästi suosiotaan, mistä iloitsee myös lajia harrastava Helsingin kaupungin erityissuunnittelija Minttu Perttula.

Laji on perinteisesti nähty ehkä enemmän miesten lajina, mutta näin asia ei ainakaan ole enää tänä päivänä.

– Nyt on sellainen hauska [termi], jota käytetään hyvin lämminsävyisesti, tällainen "tätipyöräily". Maastossa on yhä enemmän meitä yli 50-vuotiaita naisia harrastamassa ja myös alamäkiajossa, Perttula kertoo.

Huomenta Suomen juontaja Niina Backman kävi testaamassa Perttulan johdolla uutta reittiä ja selvitti, millaisia varusteita maastopyöräilyä varten tarvitaan. Katso koko haastattelu artikkelin ylälaidasta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat