Maanvyöry hautasi Kiinassa kymmeniä

Useiden kymmenien pelätään hautautuneen elävältä valtavassa maanvyöryssä Kiinassa. Onnettomuus sattui kaivosalueella maan lounaisosassa eilen, kun osa vuorta romahti alas. Tuhansia tonneja mutaa ja kiviä vyöryi alas laaksoon haudaten alleen kaivoksen ja alueella olleita asuinrakennuksia.

Sadat pelastustyöntekijät ja vapaaehtoiset ovat tänään etsineet eloonjääneitä onnettomuuspaikalla. Maanvyöryn seasta on onnistuttu pelastamaan ainakin kahdeksan henkilöä, jotka kaikki on toimitettu sairaalaan. Pelastuneista kolmella on vakavia vammoja ja heistä yksi on kriittisessä tilassa.

Tapahtuman jäljiltä on yhä kateissa arviolta 74 ihmistä. Näistä 27 oli maanvyöryn sattuessa töissä kaivoksissa.

Viime syyskuussa vastaavanlaisessa, kaivosalueella sattuneessa maanvyöryssä sai surmansa ainakin 277 ihmistä pohjoisessa Shanxin maakunnassa.

Maan kaivosteollisuutta pidetään ylipäätään erittäin vaarallisena. Virallisten lukujen mukaan erilaisissa turmissa sai surmansa viime vuonna kaikkiaan yli 3200 kaivostyöntekijää. Puolueettomien tarkkailijoiden mukaan luvut saattavat olla kuitenkin huomattavasti korkeammat, sillä maassa on tapana peitellä onnettomuuksia.

(MTV-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat